Katrineholms konsthall, fasadbild.

Katrineholms konsthall, fasadbild.

Sörmlandssalongen 2010

24 oktober - 21 november

Sörmlandssalongen är en årligt återkommande jurybedömd konstsalong för konstnärer verksamma i Sörmland. Utställningen och arrangemanget delas mellan konstföreningarna i Eskilstuna, Nyköping, Södertälje och Katrineholm i samarbete med kommunerna. I år har turen kommit till Västra Sörmlands Konstförening och Katrineholms Konsthall.

Salongen 2010 är den 51:e i ordningen och en jury bestående av tre personer; Inga Garmland från Västra Sörmlands Konstförening, Anders Fasth, Gallerist, Galleri Örsta och Truls Olin, Kultursekreterare, Katrineholms Kommun har gjort urval av deltagande konstnärer.

175 konstnärer sökt med 757 verk, därav har 61 konstnärer blivit antagna till utställningen med 126 verk.

Juryn har i sitt urval försökt att ge en bild av uttryckssätt och material som fanns bland de inlämnade verken, samtidigt med ett visst kvalitetstänkande. Detta har skapat en utställning med bredd och variation såväl i utförandet som i den ”konstnärlig friheten” som ger de jurybedömda konstsalongerna sitt signum. 

Truls Olin

Kultursekreterare

Sörmlandssalongen 2010 arrangeras av Västra Södermanlands Konstförening och kultur- och turismförvaltningen, Katrineholms kommun.

Sörmlandssalongen 2010 stöds av: Kultur i Sörmland, Oppunda Invest, Presto Brandsäkerhet, Tegelstaden Bygg, Linderoths Tryckeri, Skobes Bil i Katrineholm, KC Betong, Sörmlands Sparbank

Skicka ett tips om sidan till någon

Kontaktperson

Konstansvarig Sofia Lycke
Telefon: 0150-569 97
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Konstansvarig Sofia Lycke
* = Obligatorisk uppgift
*