Talking forest av Henrietta Kozica

muralmålning

På Bondegatan i Katrineholm hittar du det offentliga konstverket Talking forest av Henrietta Kozica. Det var en önskan från katrineholmaren Ingrid Sundqvist att muren på norr borde göras finare. 

Konstnären själv skriver att verket är mer än bara färg på betong. "För mig symboliserar väggen ett frö som fick gro. Ett tankefrö från Ingrid Sundqvist som växte upp till en hel värld".

Muren är nästan 80 meter lång och visar en magisk värld skapad av konstnären Henrietta Kozica. En värld som berättar något om vår jord. Ett levande jordklot som vi behöver ta hand om.

Konstnären berättar.
"Under arbetet av den nästan 80 meter långa muren fick jag äran att möta så många fina människor. Utbyta tankar, idéer och upplevelser. Glädjen i att kunna inspirera bli inspirerad och inspirera igen har aldrig känts mer påtaglig som i Katrineholm. Samtidigt som jag vill inspirera vill jag också påminna. Urkraften i naturen. Vi är organiska varelser på en organisk planet. Vi behöver bli påminda om dess medvetenhet och intelligens för att leva i symbios. Jag var trött när jag började arbetet men blev full av inspiration, energi, tacksamhet, hopp och glädje under arbetets gång. Ett arbete som berikat mig på flera plan. Min farfar kom till Katrineholm på 40-talet och jobbade som kock på stadshotellet där han träffade min farmor som var servitris.

Talking Forest slutar aldrig berätta historien om ett önskefrö som fick näring att gro och växa till nya världar."