7 juni 2013

Stipendiater 2013

Katrineholms kommun delar varje år ut stipendier till en idrottstalang och upp till tre ungdomsledare i en eller flera föreningar i kommunen. Stipendierna delas traditionsenligt ut under nationaldagsfirandet i Stadsparken.

Idrottsstipendiet premierar någon som gjort fina insatser under föregående år och Årets idrottsstipendiat är:

Edvin Moberg, Oppunda Jaktskytteklubb

Edvin tävlar framgångsrikt i skyttegrenen olympisk skeet. Han rankas idag som Sveriges bästa junior med flera stora tävlingsmeriter. Edvin är 19 år och har tillhört juniorlandslaget i 3 år. Hans framgångar kommer sig av en kombination av stor talang samt ambitiös och målinriktad träning.

***

Ungdomsledarstipendiet premierar särskilt engagerade och duktiga ledare för ungdomsverksamheten inom en förening i kommunen. Årets ungdomsledarstipendiater är:

Anette Magnussen, Katrineholms scoutkår

Anette har varit aktiv ledare för upptäckarscouter i åldern 10-12 år sedan 2002. Hon har jobbat mycket med kompisrekrytering bland barn och ungdomar, men även rekrytering av nya ledare.
Ord från en annan ledare: Anette har humor och lätt till skratt. Hon är trevlig att jobba med och en tjej att lita på.

Daniel Frykman, Floda Idrottsförening

Daniel har haft huvudansvaret för pojkar -02 i 4-5 år. Han har haft hand om dessa killar sen de började spela 5-manna och under åren har de utvecklats enormt. Han har ordnat cuper, träningsmatcher och annat kul för grabbarna. Han har till och med sett till att ha träningarna i direkt anslutning till skoldagens slut för att det ska bli enklare för killarna att delta.

Service- och teknikförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Service- och teknikförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*