Lyckliga gatorna Katrineholm

barn dansar på en scen

Som en del av stadens hundraårsjubileum genomfördes två gatufester i slutet av sommaren. Syftet med gatufesterna var att bidra till ökad trygghet, gemenskap och engagemang, särskilt med fokus på barn och unga. Båda festerna lockade en mängd besökare i alla åldrar och gav möjlighet till nya möten i form av ett jättestort gemensamt fredagsmys i bostadsområdet. 

Projektet Lyckliga gatorna har också en fortsättning. Under hösten drar vi igång med öppna fritidsaktiviteter för barn och ungdomar i grundskoleålder i samarbete med Sörmlandsidrotten, Kulturskolan och andra aktörer. Vi börjar på Norr men kommer successivt att utöka med aktiviteter även i andra områden. Från och med vecka 36 erbjuder Lyckliga gatorna aktiviteter i Östra skolans gymnastiksal fyra dagar i veckan, tisdag till fredag, klockan 15-17. Aktiviteterna är kostnadsfria och du väljer själv hur ofta du vill delta. Anmälan lämnas till ledare vid aktivitetsstart.

Anmälningsblankett på svenska

Anmälningsblankett på arabiska

Anmälningsblankett på somaliska

Har du frågor kring Lyckliga gatornas fritidsaktiviteter, eller skulle du vilja engagera dig som ledare? Hör av dig till aktivitetssamordnare Johanna Karlsson, på e-post aktivitetssamordnare@katrineholm.se eller telefon 070-433 92 39.

Så här gick gatufesterna till

Vi har kallat arrangemanget "Lyckliga gatorna Katrineholm", eftersom vi hämtat inspiration från TV4-programmet Lyckliga gatan. Idén gick ut på att sammanföra unga och mer etablerade artister från Katrineholm, som inför gatufesterna fick möjlighet att lära känna varandra och förbereda ett gemensamt uppträdande. Under våren har också boende i områdena varit med och planerat inför gatufesterna. 

Festerna ägde rum i ett tillfälligt vardagsrum utomhus, som byggdes upp mitt i bostadsområdet. Det serverades mat till självkostnadspris, som tillagats av kommunens skolkök och boende i området. Tillsammans med Sörmlandsidrotten och lokala idrottsföreningar anordnades Supersportis, där barn och ungdomar fick prova på en rad olika idrotter. Flera andra föreningar fanns också på plats för att berätta om sina verksamheter och erbjuda olika aktiviteter. Efter de bejublade artistframträdandena stod scenen öppen för spontana musik- och dansnummer.

Tack!

Vi vill tacka alla som var med och bidrog till två fantastiskt lyckade fester. Alla besökare som skapade en härlig stämning. Alla frivilliga som hjälpte till med stort och smått. Alla våra sponsorer. Alla artister som bjöd på oförglömliga uppträdanden. Alla föreningar som skapade ett myller av aktivitet på festplatserna. Alla kommunala verksamheter som samarbetade för att möjliggöra gatufesterna. Tack!

Här hittar du fler bilder från gatufesten på Norr

Vill du engagera dig?

Vill du veta mer om gatufesterna, eller har du idéer inför eventuella kommande fester? Hör av dig till arbetsgruppens kontaktpersoner, Jenny Skarstedt och Anna Marnell. Enklast når du oss genom att mejla till jenny.skarstedt@katrineholm.se alt. anna.marnell@katrineholm.se.

 

Siluett av Katrineholm

Skicka ett tips om sidan till någon
Kulturförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-576 30
Växel: 0150-570 00

Kontaktperson

Aktivitetssamordnare Johanna Karlsson
Telefon: 070-433 92 39.
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kulturförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*