Kulturnatt blir Kulturafton och Kulturdag! - Katrineholm
7 april 2014

Kulturnatt blir Kulturafton och Kulturdag!

Katrineholms kulturnatt har funnits sedan 2002 och varit ett samarrangemang mellan kultur- och turismförvaltningen och kulturföreningarna. Katrineholms Kulturnatt har varit mycket omtyckt av allmänheten men under senare år har det varit svårt att få ihop arrangemang till ett brett kulturutbud i staden och kommunen. Efter utvärderingen av de två senaste Katrineholms Kulturnatt har kultur- och turismnämnden beslutat att Katrineholms Kulturnatt ska ses över och omorganiseras.

Genom detta beslut så har kultur- och turismförvaltningen valt att fokusera på två arrangemang istället, en kulturafton under hösten med fokus på en vuxen publik och en kulturdag på våren för barn och familjer.

Nu till hösten kommer vi att genomföra en Kulturafton som vi på kultur- och turismförvaltningen kommer att planera och hålla i. Tanken är att bjuda besökarna på flera olika typer av evenemang på samma plats. Vår förhoppning är att knyta de flesta aktiviteter till Kulturhuset Ängeln. Vi vill att arrangemanget ska bjuda på aktiviteter av lokal, regional och nationell karaktär, samt mat och dryck.

Såklart vill vi ha med er som förening i vårt nya koncept och vi hoppas att ni vill vara med! Kulturafton kommer som Katrineholms Kulturnatt att äga rum första lördagen i oktober,

4 oktober 2014. Men redan 8 augusti skulle vi vilja ha in era förslag så att vi hinner planera och välja ut aktiviteter samt att hitta vidare möjligheteter eller samarbeten för att skapa ett så varierat och brett utbud som möjligt.

Bra att veta redan nu är att vi även kommer att arrangera Kulturdag för barn och familjer till våren. För att komma med förslag till den, hör av er senast 1 oktober 2014. 

Har ni några frågor eller förslag på aktiviteter? Tveka inte att höra av er till programkoordinatorn Camilla Andersson
camilla.andersson4@katrineholm.se
0150-576 35

OBS! Från hösten kommer en ny programkoordinator att rekryteras men Camilla Andersson blir kvar i förvaltningen som kommunikatör/marknadsförare