Lärarfortbildning

KomTek erbjuder olika typer av lärarfortbildningar. 

________________________________________

Snilleblixtarna

Vi annonserar ut via PingPong varje gång vi kör en ny utbildning. Är ni intresserade av att starta upp Snilleblixtarna på er skola, hör av er så kanske vi kan ordna en utbildning för ert lärarlag. 

 

Snilleblixtarna delar med sig av ett koncept som i första hand vänder sig till lärare eller blivande lärare med barn i årskurserna F-5/6 men passar lika bra i samarbete med fritids och särskola. Snilleblixtarna syftar till att uppmuntra barns intresse för teknik, naturvetenskap, uppfinningar och entreprenörskap. Med Snilleblixtarna stimuleras barnens medfödda initiativförmåga, kreativitet och självtillit. Nyfikenhet kopplad till lusten att lära blir också ett resultat av arbetet med Snilleblixtarna.

Under den här eftermiddagen får du en grundläggande utbildning om Snilleblixtkonceptet samtidigt som du får känna på vad det är barnen får vara med om när de jobbar med Snilleblixtarna. Du får även två Lärarhandledningar som du kan använda i ditt arbete. Efter utbildningen får du ett diplom som visar att du är en Diplomerad Snilleblixtlärare

 

Dagens innehåll

Inledning – Lär känna Snilleblixtarna  

Snilleblixtkonceptet

- Våra grundläggande 7 moment
- Snilleblixtfilm 
- Kul att arbeta med Snilleblixtarna År efter År             

Paus med tipspromenad

Praktiska övningar – exempel på vad barnen får göra

Hur Snilleblixtkonceptet är till nytta i ditt framtida arbete  

Sammanfattning – Utvärdering - Avslutning

Förslag att ta med hemifrån: Mindre prylar (skippa datorer och skrivare) som går att skruva isär, t.ex. en riktigt gammal telefon (inte mobil), gamla köksredskap, leksaker eller liknande. Prylar och ”skräp”. Ta även gärna med ytterligare material som kan användas till att ”återuppfinna” saker med, exempelvis papprullar, kartong, plast, udda stumpor eller vantar, bomull, tyger, tapeter, garn, nål, tråd, knappar, säkerhetsnålar, klister -  alla möjliga saker….  

______________________________________________

 

DIGI18

En utbildning på 3 timmar där vi går igenom de verktyg vi rekommenderar för att jobba med programmering i skolan. Efter genomgången utbildning kan man även boka DIGI18 lådor för att jobba med materialet ute i sin klass. 

Vi annonserar via PingPong när anmälan för utbildningarna släpps.

_____________________________________________

Övrigt

Är du intresserad av att fördjupa dig inom något speciellt, hör av dig med dina önskemål. Vi finns här för er lärare i kommunen. 

KomTek
Postadress: Kungsgatan 2B, 641 30 Katrineholm
Telefon: 0150-48 82 72
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: KomTek
* = Obligatorisk uppgift
*

Aktuellt