WorldSkills

Logotype WorldSkills

WorldSkills Swedens arbete syftar till att höja statusen, intresset och kvalitén för svensk yrkesutbildning. Bakom WorldSkills Sweden står ett trepartssamarbete mellan Svenskt Näringsliv, LO och Staten genom Utbildningsdepartementet, Skolverket och Internationella Programkontoret. WorldSkills Sweden arrangerar vartannat år (jämna år) svenska mästerskapen i yrkesskicklighet, Yrkes-SM, som uttagningstävling till Yrkeslandslaget som tävlar i Yrkes-VM (WorldSkills Competition) och EuroSkills.

Genom Yrkes-SM och vårt deltagande i Yrkes-VM och EuroSkills inspirerar och motiverar vi ungdomar till att sträva efter att nå yrkesskicklighet i världsklass.

Redan på 50-talet arrangerades internationella yrkesmästerskap. 1995 deltog Sverige för första gången i Yrkes-VM, WorldSkills och vi har arrangerat ett gemensamt Yrkes-SM sedan 2004. 2008 var det premiär för EuroSkills där Sverige deltog med stor framgång.

Genom att killar och tjejer får mäta sina krafter mot andra ungdomar höjs yrkeskunskaperna och utbytet yrken emellan ökar. På yrkestävlingarna sker tävlande inom områdena industri, teknik, hantverk, service och tjänster. Om du vill veta hur du ska gå till väga för att själv tävla kontakta då din Yrkesnämnd eller branschorganisationer.

 

Katrineholms Tekniska College
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-574 30
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Katrineholms Tekniska College
* = Obligatorisk uppgift
*

Mer information