Teknikprogrammet

Programbild för Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är högskoleförberedande. Det ger en bra vetenskaplig grund med mycket matematik, fysik och tekniska ämnen. 

Teknikcollegecertifierat program

På Katrineholms Tekniska College erbjuder vi två nationella inriktningar.

  • Teknikvetenskap
  • Informations- och medieteknik

Du väljer inriktning inför andra årskursen och inriktningarna anordnas om det blir tillräckligt många sökande.

Programmet har samarbete med det lokala näringslivet, högskola och universitet, vilket ger möjlighet att genomföra gymnasiearbete i samarbete med någon av dessa.

Det kommer att finnas möjlighet att läsa ett fjärde år på teknik-programmet. Det fjärde året ska leda till en gymnasieingenjörsexamen. Halva utbildningstiden förläggs på ett företag.

På teknikprogrammet är studietakten intensiv. Eleverna får vara beredda på att jobba. Kurserna är intressanta, ger bred kompetens och förbereder eleven väl för vidare studier.

Utbildningsmöjligheter

Du kan söka till många olika kurser och program på högskolan till exempel inom data, it, webb, teknik, design, konstruktion och civilingenjörsutbildningar.

Studie- och yrkesvägledare

Har du frågor eller funderingar ta kontakt med studie- och yrkesvägledaren på din skola eller Katrineholms Tekniska College Studie- och yrkesvägledare Eva-Marie Eriksson på telefon 0150-574 30 eller via e-post eva-marie.eriksson@katrineholm.se

   

Katrineholms Tekniska College
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-574 30
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Katrineholms Tekniska College
* = Obligatorisk uppgift
*