Industritekniska programmet

Programbild för Industritekniska programmet

I en industri arbetar många olika personer med olika uppgifter som styrsystem, montering, svets och smide, reparationer och tillverkning. På industritekniska programmet får du en utbildning som ger goda jobbchanser direkt efter gymnasiet. Programmet är yrkesförberedande, men väljer du att läsa extra svenska och engelska kan du få behörighet för högskolestudier. Tillverkning, underhåll, reparation, produktionsstyrning och kvalitetssäkring i industrin är viktiga delar av programmet.

Teknikcollegecertifierat program

Katrineholms Tekniska College, KTC,  erbjuder två inriktningar av Industritekniska programmet, Produkt- och maskinteknik samt Svetsteknik. Väljer du inriktningen svetsteknik har du möjlighet att bli certifierad som internationell svetsare - det öppnar för utlandsjobb. I båda inriktningarna är praktiktiden viktig. Den går du på ett industriföretag.

-Sköter man sin praktiktid bra så har man mycket stor chans att få jobb direkt efter gymnasiet, säger Krister Jonsson, som är arbetslagledare för Industritekniska programmet.

På KTC är utrustningen modern, lokalerna rymliga och lärarna både kunniga och erfarna. Eleverna har möjlighet att arbeta i projekt, framförallt under sista året. Ett projekt kan vara att tillverka ett blästerskåp i metall, eller att göra ett bildspel om Katrineholms industrihistoria.

-I verkstaden är det som på en riktig arbetsplats. Vi är ett arbetslag mer än lärare och elever. Vi lyckas ofta vända skoltrötthet till lust att jobba, säger Krister.

Mer information hittar du i högerspalten.

Jobbmöjligheter

Du kan söka jobb på ett industriföretag och arbeta med till exempel processer eller tillverkning.

Studie- och yrkesvägledare

Har du frågor eller funderingar ta kontakt med studie- och yrkesvägledaren på din skola eller Katrineholms Tekniska Colleges Studie- och yrkesvägledare Eva-Marie Eriksson på telefon 0150-574 30 eller via e-post eva-marie.eriksson@katrineholm.se

  

Katrineholms Tekniska College
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-574 30
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Katrineholms Tekniska College
* = Obligatorisk uppgift
*