Fordons- och transportprogrammet

Programbild för Fordons-och transportprogrammet

Vill du jobba med bilar och lastbilar? På Fordons- och transportprogrammet (FT) får du lära dig felsökning, service och reparation av personbilar och tyngre fordon. Du kan också jobba som yrkesförare eller med försäljning. På FT-programmet får du ta B-körkort under gymnasietiden - och C- och E-körkort beroende på din inriktning.

 

I Katrineholm erbjuds alla fem nationella inriktningar av Fordons- och transportprogrammet.

  • Personbil
  • Lastbil och mobila maskiner - lärlingsutbildning
  • Transport
  • Karosseri och lackering - lärlingsutbildning
  • Godshantering - lärlingsutbildning

Tre av våra inrikningar är  lärlingsutbildningar, då kommer du till skolan för de ämnen som alla i gymnasiet läser, men arbetar som lärling på ett företag minst halva tiden.

-Här på Katrineholms Tekniska College har vi en personbilsverkstad, med kundbilar som eleverna får felsöka och reparera. Datorer används mycket i bilverkstäder, framförallt för att ta reda på vad som är fel. Vi har också en lastbilsverkstad, säger Tommy Börjesson, lärare på FT-programmet.

Mer information hittar du i högerspalten.

Jobbmöjligheter

Du kan söka många olika jobb. Några exempel är bilmekaniker, försäljare av bildelar och reservdelar, chaufför, bilplåtslagare, lackerare eller jobba på terminal som till exempel truckförare.

Studie- och yrkesvägledare

Har du frågor eller funderingar ta kontakt med studie- och yrkesvägledaren på din skola eller Katrineholms Tekniska Colleges Studie- och yrkesvägledare Eva-Marie Eriksson på telefon 0150-574 30 eller via e-post eva-marie.eriksson@katrineholm.se

   

Katrineholms Tekniska College
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-574 30
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Katrineholms Tekniska College
* = Obligatorisk uppgift
*