Erik Ivenäs - IN13

Erik Ivenäs är ambassaför för Industritekniska programmet årskurs 2
Foto: Annika Linder

Industritekniska programmet, årskurs 2

Trivs du med ditt program?

Absolut, jag kan inte trivas bättre! För mig har det varit lärorikt, intressant och roligt och jag fick en snabb och bra relation med klasskompisarna, vi har blivit lite som en familj.

Vilken inriktning har du valt och varför?

Jag valde industri-teknik, för det verkade vara en rolig och kreativ inriktning. Jag är väldigt kreativ och gillar utmaningar. Från början kunde jag ingenting om att svetsa, slipa, svarva, fräsa eller om de olika CNC-metoderna som att skapa egna ritningar i 3D-funktion.

Jag blev snabbt intresserad av inriktningen och ville veta mer. Jag fick många tips och idéer av vänner och släktingar på vad man kan bli inom industrin och hur det går till. De flesta brukar se industrin som mörk, smutsig och tråkig men när man ger sig in i den så ser man att det är raka motsatsen.

Vad tycker du är roligast och mest intressant just nu?

Det roligast för mig har varit att få lära känna nya vänner med samma intresse och uppleva roliga och oförglömliga minnen tillsammans. Att se hur snabbt jag har utvecklats och blivit bra på mitt sätt i verkstaden. Praktiken har varit intressant, att få se och lära sig hur allt går till i det riktiga arbetslivet.

Katrineholms Tekniska College
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-574 30
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Katrineholms Tekniska College
* = Obligatorisk uppgift
*