Katrineholms Tekniska College, skolbyggnaden

Om skolan

Katrineholms Tekniska College - vår vision är att vi ska utbilda Sveriges bästa elever inom teknik och naturvetenskap.  Katrineholms kommun och näringslivet har i ett unikt samarbete startat en helt ny gymnasieskola, i Duveholmsgymnasiets lokaler, inom naturvetenskap och teknik. De lokala företagen är delaktiga i både utformningen av respektive program och vad de ska innehålla. Det ger en bra och verklighetsbaserad undervisning som skapar goda förutsättningar för högskolestudier och ökar chansen att få jobb direkt.

Teknikcollege är Industrikommitténs kvalitetsstämpel på kompetenscentra där företag samverkar med kommuner och utbildningsanordnare kring teknik- och industriutbildningar. De regionala företagen har en nyckelroll. De är delaktiga i såväl utbildningarnas inriktning och utformning som själva innehållet.

Vi utvecklar Sveriges bästa elever genom att driva modern teknisk och naturvetenskaplig gymnasieutbildning. Rätt utbildning i rätt tid för ungdomar, vuxna och företag gör oss till det självklara förstahandsvalet.

Hos KTC finner du en skön mix av högskoleförberedande program och yrkesprogram och stora möjligheter att skräddarsy en utbildning efter dina önskemål.

Självklart utrustas du med en egen dator som du har tillgång till 24 timmar om dygnet under din studietid på Katrineholms Tekniska College. Vi arbetar med IT som ett naturligt inslag i samtliga ämnen.

Café

I en av ljusgårdarna finns skolans cafeteria. Här kan eleverna köpa frukost, mellanmål och det finns även ett utbud av smårätter, fikabröd och godsaker.

Caféts öppettider:
Måndag-torsdag: 8-15
Fredag: 8-14.15

Biblioteket

Biblioteket fungerar som skolans hjärta och är centralt beläget strax innanför huvudingången. Här finns ett stort utbud av böcker och tidskrifter samt möjlighet att söka information på internet och i olika databaser. Biblioteket kan även utnyttjas för enskilda studier, grupparbeten och olika typer av arrangemang.

Bibliotekets öppettider

måndag-torsdag: 8-16
fredag: 8.00-15.30

Kontakta biblioteket

E-post: anna-karin.sjokvist@katrineholm.se

Duveholmshallen

Katrineholms Tekniska Colleges elever har förmånen att ha idrott i Duveholmshallen, som är kommunens sportanläggning. Duveholmshallen har tre stora idrottshallar, simhall, gymnastikhall och spegelsal.

Katrineholms Tekniska College
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Katrineholms Tekniska College