25 augusti 2015

Yrkes-DM 2015

Eleverna i årskurs 3 som tävlar i årets yrkes-DM
Foto: Annika Linder

Fredagen den 4 september hålls Yrkes-DM för träarbetare i KTC:s Bygg- och anläggningsprogrammets lokaler på Duveholmsgymnasiet i Katrineholm.

Rekarne gymnasiet från Eskilstuna, Nyköpings gymnasium (Gripen) och våra elever i årskurs 3 kommer för att göra upp om vilka byggelever med inriktning trä som är bäst i Sörmland. Tävlingen är inte bara en kamp om att bli Sörmlandsmästare, utan är också en kvalificering till Yrkes-SM. Så det är mycket som står på spel för de tävlande.

Tävlingen är indelad i ett praktiskt och ett teoretiskt moment. Den praktiska tävlingsuppgiften är att regla upp, montera gipsskivor på väggar och tak enligt ritning. De ska även isolera väggarna, tillverka omfattningar i dörr- och fönsteröppning, samt montera lister enligt beskrivning. 4 elever kommer att gemensamt utföra dessa moment och de har 4 timmar på sig för att klara uppgiften på. Det teoretiska momentet kan liknas med en stor tenta där full pott belönas med 100 poäng. Alla poäng adderas, praktiskt och teoretiskt och en segrare framträder.

KTC/Duveholmsgymnasiet har vunnit de tre senaste åren, så det är ett stort ansvar som läggs på årets klass. De som ska försvara Katrineholms färger är Erik Arvidsson, David Jacobsson, Rasmus Kernen, Andreas Lindberg, Jacob Milde, Tom Svanqvist och Henrik Yxfeldt.

Skicka ett tips om sidan till någon
Katrineholms Tekniska College
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-574 30
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Katrineholms Tekniska College
* = Obligatorisk uppgift
*