21 april 2017

Studieresa till Tyskland

I mitten på mars åkte 18 elever från Duveholm, KTC och Linden tillsammans med 2 lärare från Skavsta till Düsseldorf för vidare färd mot den tyska staden Halver. 
På plats i Tyskland hade de ett fint och välfyllt program. De besökte en borg från 1200-talet med världens första vandrarhem.
Därefter fick de en rundtur i en droppstensgrotta. De fick även möjligheten att åka till Köln för att se den vackra domkyrkan. Ett obligatoriskt besök på Lindts chokladmuseum och utgrävningar från romartiden stod också på programmet. Ett besök till Dortmund hann de också med där de fick en guidad tur i ett fängelse från andra världskriget. De har även hunnit med att delta i undervisningen vid Anne Frank gymnasium. 
Eleverna har bott i familjer och har trivts väldigt bra. Vi ser fram emot att träffa dem igen nästa år. 

Skolan har sedan 25 år tillbaka ett ungdomsutbyte med ett gymnasium i Halver, som tidigare var Katrineholms tyska vänort. Halver ligger i västra Tyskland cirka 5 mil från Köln. Vartannat år kommer en grupp tyska ungdomar till Katrineholm och vartannat år reser en grupp från Katrineholm ner till Halver, bor hos familjer och deltar i undervisningen vid Anne Frank gymnasium.
Syftet är i första hand en språk- och kulturresa, då de flesta eleverna läser tyska. Men syftet är också att visa eleverna värdet av internationella relationer. 
Katrineholms Tekniska College
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-574 30
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Katrineholms Tekniska College
* = Obligatorisk uppgift
*