28 november 2017

Författarbesök från Mustafa Can

Under fredagen 24 november var författaren och journalisten Mustafa Can på besök på skolan och föreläste för elever i årskurs 3 på natur- och teknikprogrammen samt elever i årskurs 3 som läser svenska som andraspråk.


Foto: Sara Rydstedt

Eleverna har innan besöket arbetat med ett stort författarporträtt kring Mustafa Can, där de bland annat har läst utdrag ut hans roman "Tätt intill dagarna" och fått skriva PM utifrån denna. De har också fått lyssna på Cans sommarprat från 2003 och läst hans artikel "Könskrigare" som handlar om kvinnorna som kämpar mot ISIS. 

Mustafa var här och pratade om flykten och människorna som flyr. Han berättade om människoöden han har mött när han rapporterat från kriget i Syrien. Han pratade också om kvinnorna han skrivit om i artikeln könskrigare och som också är en inspiration till pjäsen "Frontens gryningsfärg" som eleverna ska åka till Stockholm och se 13 december. 

Inför detta ska eleverna få en genomgång om drama och dramaanalys för att sedan få skriva en egen analys utifrån pjäsen. Mustafa Can kommer också att vara på plats i för att, tillsammans med skådespelarna, svara på frågor från eleverna. 

Katrineholms Tekniska College
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-574 30
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Katrineholms Tekniska College
* = Obligatorisk uppgift
*