7 september 2015

Byggarna bäst i Sörmland

Yrkes-DM för eleverna på Bygg- och anläggningsprogrammet

Det blev inga andra gymnasieskolor som ställde upp i Yrkes-DM, tyvärr. Så vi gjorde det bästa av situationen och delade på de fyra elever som skulle tävla i det praktiska momentet, och satte in två till, så de blev tre elever i varje lag.

Sen körde vi tävlingen på fullaste allvar för eleverna, som gick in för detta helhjärtat. Det blev en bra och jämn tävling. Det var den så kallade z-väggen som skulle byggas, där tre väggdelar ska byggas och sedan sättas samman och där formen nästan blir som ett Z. Komplettera väggarna med skivor och lister runt dörr och ett fönster.

Efter avslutat tävlande gjorde vi lärare en rättvis bedömning enligt World Skills punkter, med mätning och lodning av väggar och tak, samt synlig bedömning av listning. Det skilde ca 10 poäng mellan lagen efter bedömning, vilket inte är så mycket. Det segrande laget blev: Jacob Milde, Henrik Yxfeldt och Linus Nguyen.

Yrkes-DM för eleverna på Bygg- och anläggningsprogrammet

Så nu är vi ändå vidare i dessa skoltävlingar på Walk Over. Det vi väntar på nu, är att se hur många som anmält sig till dessa tävlingar i landet, för att se om det blir en regions tävling. Anmälningstiden går ut sista september, så vi väntar med spänning på att se hur det går!

Skicka ett tips om sidan till någon
Katrineholms Tekniska College
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-574 30
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Katrineholms Tekniska College
* = Obligatorisk uppgift
*