11 maj 2012

Vi söker Sveriges bästa Studie- och yrkesvägledare

100 %. Ref. nr. 66/12.
Tillsvidareanställning med tillträde 2012-08-06.

Katrineholms kommun och näringslivet har i ett unikt samarbete startat en helt ny gymnasieskola inom naturvetenskap och teknik. De lokala företagen är delaktiga i både utformningen av respektive program och vad de ska innehålla. Det ger en bra och verklighetsbaserad undervisning som skapar goda förutsättningar för högskolestudier och ökar chansen att få jobb direkt.

Teknikcollege är Industrikommitténs kvalitetsstämpel på kompetenscentra där företag samverkar med kommuner och utbildningsanordnare kring teknik- och industriutbildningar. De regionala företagen har en nyckelroll. De är delaktiga i såväl utbildningarnas inriktning och utformning som själva innehållet.

Vi utvecklar Sveriges bästa elever genom att driva modern teknisk och naturvetenskaplig gymnasieutbildning. Rätt utbildning i rätt tid för ungdomar, vuxna och företag gör oss till det självklara förstahandsvalet.

Hos KTC finner du en skön mix av högskoleförberedande program och yrkesprogram och stora möjligheter att skräddarsy en utbildning efter dina önskemål.

ARBETSUPPGIFTER

Du ska kunna informera och vägleda om utbildningsval, studiefinansiering, yrkesmöjligheter och framtida arbetsmarknad. Arbetsuppgifter av administrativ karaktär kopplade till SYV ingår. Marknadsföringsuppgifter ingår också i tjänsten.

KVALIFIKATIONER

Katrineholms Tekniska College söker dig som har en studie- och yrkesvägledarexamen. Erfarenhet från SYV-arbete i gymnasieskolan är en merit. Som person är du kreativ, flexibel och ansvarsfull. Du har förmåga att genom ett aktivt arbetssätt medverka till att eleverna når sina mål samt vilja stimulera elevens intresse och nyfikenhet för kommande val och inriktningar. Du som söker ska kunna samarbeta med andra men även ta eget ansvar.

UPPLYSNINGAR

Rektor David Rytter, tfn 0150-574 31

e-post: david.rytter@katrineholm.se

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Nås via kommunens växel, tfn 0150-570 00.

ANSÖKAN

Din ansökan med CV och angivet ref.nr. vill vi ha senast 2012-05-17 till e-post adress: katrineholmstekniska.college@katrineholm.se eller med brev till Katrineholms kommun, Katrineholms Tekniska College, 641 80 Katrineholm.

Bildningsförvaltningen
Katrineholms Tekniska College

Katrineholms Tekniska College
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-574 30
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Katrineholms Tekniska College
* = Obligatorisk uppgift
*