Bästa hemtjänsten finns i Valla - Katrineholm
20 april 2015

Bästa hemtjänsten finns i Valla

Hemtjänsten i Valla är bäst i Sverige på hemtjänst visar undersökningen Så tycker äldre om äldreomsorgen.

Tidningen Expressen har jämfört alla hemtjänstområden i undersökningen Så tycker äldre om äldreomsorgen. Hemtjänsten i Valla delar första platsen i hela Sverige.

– Jag är stolt över att hemtjänsten i Vallas fina resultat. Vi har engagerade och duktiga medarbetare hos oss i Katrineholm, säger Ulrica Truedsson, ordförande i vård- och omsorgsnämnen.

Varför är hemtjänsten i Valla så bra?

– Det tror jag beror på flera aspekter. Medarbetarna är stolta över sitt jobb, de är engagerade, motiverade och bygger en nära professionell relation med brukarna och det skapar trygghet. Sedan kommunicerar personalen bra med varandra. säger Thomas Tillström, enhetschef för hemtjänsten i Valla.

100 procent av brukarna är nöjda med hur personalen utför arbetsuppgifterna. Hur är det möjligt?

– Medarbetarna ser alltid till brukarnas behov. Vi får också synpunkter på vår verksamhet. Men brukarna är trygga med att de kan framför synpunkter. Detta skapar också nöjdhet, säger Thomas Tillström.

Hur har ni firat?

– Vi har firat med smörgåstårta på en arbetsplatsträff. Vi vilar inte på lagrarna utan fortsätter att jobba på att bli ännu bättre. Medarbetarna är väldigt aktiva och delaktiga i verksamheten. De är duktiga på att ta egna initiativ och berätta för mig vad de gjort. De är innovativa för verksamhetens bästa, avslutar Thomas Tillström.

Vård- och omsorgsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-568 11
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Vård- och omsorgsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*