20 augusti 2014

Matlust på Lövåsgården med stjärnkock

Christer Svantesson lagade mat på LövåsgårdenRyggbiff, lax eller wallenbergare stod på menyn när Crister Svantesson var gästkock på Lövåsgården under onsdagen den 21 augusti.

Crister Svantesson lagade mat med kockarna på Emil Franzén och Rickard Nilsson på Lövåsgården.
- Personalen i köket är duktiga, de kan verkligen laga mat till många och nu har de fått laga Wallenbergare som jag vill ha dem, sa Crister Svantesson.
- Det har varit roligt, säger Rickard Nilsson, kökschef på Lövåsvägen.

Maten serverades kockarna på avdelningarna Hagtorp, Nyäng och Karlslund. De boende kunde själva välja om de ville äta ryggbiff med rotsaker, rödvinssås och bearnaisesås, lax med puré och dillchampinjoner med sås med chipotle och mangochutney eller wallenbergare med pure och rårörda lingon.
- Det var jättegott, jag tycker så mycket om fisk, sa Stina Berglund som valde att äta lax idag.

Många boende var förväntansfulla inför dagens lunch och var mycket nöjda med maten som serverades.

Start på projekt

 

Nu kommer avdelningarna Hagtorp, Nyäng och Karlslund att serveras frukostbuffé och under lunchen måndag till fredag kan de boende välja bland två rätter . Kocken ska presentera maten vid lunchen och är med vid servering. Maten ska serveras och presenteras på ett sätt som ger lust att äta och vårdpersonalen involveras mer för att göra måltiderna trivsamma

 

Besöket av stjärnkocken Crister Svantesson var en kick off för projektet Mat är liv och lust. Under projektet

 

Projektet pågår hösten 2014. Vård- och omsorgsförvaltningen kommer att samla in synpunkter från boende, personal och anhöriga och utvärdera projektet. Utvärderingens resultat kommer att avgöra om detta förs in på flera boenden.

 

Om Crister Svantesson

Crister Svantesson är kokboksförfattare och TV-kock, mottagare av bland annat Tore Wretmans Guldmedalj och Gastronomiska Akademiens Guldmedalj och hedersmedlem i föreningen Werners Vänner.
Crister Svantesson och Leif Mannerström revolutionerade den svenska gastronomin i mitten av 1970-talet, då de tog det franska köket till Sverige när de öppnade Restaurang Johanna i Göteborg.
Crister medverkade i Kockarnas Kamp 2013 på TV4, där han vann samtliga såsdueller. 2013 utnämndes han till Månadens Stockholmare för sina insatser i gastronomins tjänst.

 

 

 

 

Skicka ett tips om sidan till någon
Vård- och omsorgsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-568 11
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Vård- och omsorgsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*