10 juni 2014

Aktivitetsparken vid Strandgården invigd

Invigning aktivitetsparken vid Strandgården

I strålande sol invigdes Katrineholms tredje aktivitetspark.

Aktivitetsparken består av två delar, en för de boende inne på Strandgårdens trädgård och en allmän del som ligger vid Kungens äppellund.

- Alla tre aktivitetsparker i Katrineholm ligger i anslutning till hälsans stig. Det är meningen att man ska kunna aktiveras sig utan att behöva vara med i en förening, oavsett om man är gammal eller ung, sa Göran Dahlström ordförande i Kommunstyrelsens ordförande.

- Aktivitetsparkerna är ett steg för att förbättra folkhälsan. Det är också viktigt för folkhälsan med samvaro med andra människor, här kan man umgås och ta med fika korgen om man inte vill träna eller så gör man båda delarna, sa Monica Johansson, ordförande i Vård- och omsorgsnämnden.

Anställd kom med idén

Aktivitetsparken vid Strandgården är den tredje i kommunen.

- Idén om aktivitetspark kom från Birgitta Nilson som arbetar som undersköterska på Furuliden och nu har vi tre aktivitetsparker, sa Monica Johansson.

Underhållning och tilltugg

Resurscenters kulturgrupp sjöng för besökarna under invigningen. Medan några besökare provade redskapen delade Sörmlands vatten ut vatten och Caféet på Strandgården serverade nyttiga tilltugg.

Skicka ett tips om sidan till någon
Vård- och omsorgsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-568 11
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Vård- och omsorgsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*