VVS- och fastighetsprogrammet

 Elever på VVS- och fastighetsprogrammet
På VVS- och fastighetsprogrammet lär du dig installation, drift, service och underhåll av värme, sanitet och kylsystem. Du utbildar dig inom en bransch där det behövs mycket personal i framtiden.

Lindengymnasiet erbjuder inriktningen

  • VVS

Lindengymnasiet är den enda kommunala gymnasieskolan i Sörmland som erbjuder VVS-inriktningen och vi rekommenderas av VVS-branschens yrkesnämnd. Det betyder att utbildningen håller hög kvalitet.

Under det första året jobbar vi mycket med grunder berättar Anders. I årskurs 2 gör eleverna mindre installationer och i årskurs 3 blir det mer kompletta övningar och systemkunskap. Dessutom har vi en mycket bra relation med företagen i regionen, vilket innebär att eleverna får mycket verklighetsanknytning i grundutbildningen.

Efter utbildningen kan du gå yrkeshögskolan eller söka jobb som VVS-montör. Du arbetar då med installation, service och underhåll. Du kan också jobba med försäljning av VVS-produkter. Givetvis kan du även läsa kurser under din gymnasietid för att få behörighet till högskolan.

Läs hela vårt programblad och följ länkarna i högerspalten för mer information.

Studie- och yrkesvägledning

Har du frågor eller funderingar ta kontakt med studie- och yrkesvägledaren på din skola eller Lindengymnasiets studie- och yrkesvägledare Gunilla Broberg. Telefon: 0150-577 38 eller via e-post:
gunilla.broberg@katrineholm.se

Se gärna Skolverkets film om VVS- och Fastighetsprogrammet:http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=sPNXdhDZt7c#t=2

Skicka ett tips om sidan till någon
Lindengymnasiet
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-577 01
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Lindengymnasiet
* = Obligatorisk uppgift
*