Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Elever i restaurangköket

I köket är det full aktivitet. Några lagar mat, andra bakar. Klockan elva varje dag öppnar restaurang Gjutaren vid Lindengymnasiet och cirka 700 personer ska äta lunch. Salladsbaren ska vara fräsch, flera varmrätter ska vara klara, drycker, tallrikar och bestick i ordning.

Som elev på Restaurang- och livsmedelsprogrammet är du med och driver restaurang Gjutaren, med alla arbetsmoment från måltidsplanering till disk. Service och bemötande av gästerna är givetvis en viktig del.

Lindengymnasiet erbjuder inriktningen:

  • Kök och servering

På inriktningen kök och servering lär du dig laga mat och servera. Du kommer också att lära dig mer om mat och dryck och vilka drycker som passar till vilken mat. Efter utbildningen kan du till exempel söka jobb på restaurang, storkök, caféer eller vidareutbilda dig. Du blir behörig att söka till yrkeshögskolorna och kan välja att läsa kurser för att bli behörig till högskolan.

Lindengymnasiet erbjuder följande inriktningar som gymnasial lärlingsutbildning (gäller i mån av plats):

  • Bageri och konditori
  • Färskvaror, delikatess och catering

Läs hela vårt programblad och följ länkarna i högerspalten för mer information.

Studie- och yrkesvägledning

Har du frågor eller funderingar ta kontakt med studie- och yrkesvägledaren på din skola eller Lindengymnasiets studie- och yrkesvägledare  Gunilla Broberg, telefon 0150-577 38 eller via e-post gunilla.broberg@katrineholm.se  

Se gärna Skolverkets film om Restaurang- och livsmedelsprogrammet: http://www.youtube.com/watch?v=j4xKIlIxUV0&feature=player_detailpage#t=4

Lindengymnasiet
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-577 01
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Lindengymnasiet
* = Obligatorisk uppgift
*