Naturvetenskapsprogrammet

Programbild för Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande. Det ger en naturvetenskaplig grundutbildning med mycket matematik, fysik, kemi och biologi. På Katrineholms Tekniska College erbjuds två inriktningar, Naturvetenskap och Naturvetenskap och samhälle.

På Katrineholms Tekniska College, KTC, arbetar Naturvetenskapsprogrammet enligt vetenskapliga metoder. Lokalerna är utrustade för att möta dagens krav på både teoretiska och laborativa arbetssätt.

Programmet har samarbete med det lokala näringslivet, högskola och universitet samt Karolinska Institutet (KI) i Stockholm. Det unika samarbete med KI har pågått under en längre tid. Redan under det första gymnasieåret arbetar eleverna i projekt med Karolinska Institutet. Exempel på tidigare projekt är "Vad är vetenskap?", "Sjukdom och läkekonst genom tiderna" och "Cancer". Eleverna gör också studiebesök på KI och forskare därifrån kommer och föreläser i skolan. Under det tredje året ges eleverna möjlighet att genomföra sitt gymnasiearbete i samarbete med näringslivet eller KI: 

På NA-programmet är studietakten intensiv. Eleverna får vara beredda på att jobba. Kurserna är intressanta, ger bred kompetens och förbereder eleven mycket väl för vidare studier.

Mer information hittar du i högerspalten.

Utbildningsmöjligheter

Naturvetenskapsprogrammet ger mycket goda förutsättningar att läsa vidare vid högskola eller universitet. Det finns många högskoleprogram och kurser att välja mellan.

Studie- och yrkesvägledare

Har du frågor eller funderingar ta kontakt med studie- och yrkesvägledaren på din skola eller Katrineholms Tekniska Colleges Studie- och yrkesvägledare Thereze Jacobsson på telefon 0150-578 98 eller via e-post thereze.jacobsson@katrineholm.se 

   

Katrineholms Tekniska College
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-574 30
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Katrineholms Tekniska College
* = Obligatorisk uppgift
*