Handels- och administrationsprogrammet

Elev på APL-plats

Vill du arbeta med inköp och försäljning? Jobba med marknadsföring, administration, ekonomi eller kanske ha ett eget företag?

På Handels- och administrationsprogrammet får du en bred utbildning i administration, företagande och service. På Lindengymnasiet erbjuder vi inriktningen:

  • Handel och service

På HA-programmet praktiserar du oftast på lokala företag. Du får en gedigen inblick i arbete i butiker och på företag. Under årskurs två och tre är du ute minst 15 veckor på företag. Du kan efter utbildningen bland annat arbeta med ekonomi, IT, försäljning, inköp, turism, administration och andra yrken. Du får behörighet till yrkeshögskolorna och även grundläggande högskolebehörighet.

För mer information läs vårt programblad och följ länkarna i högerspalten.

Lärlingsutbildning

Du kan också gå HA-programmet som gymnasial lärling. Det innebär bland annat att du jobbar i ett företag minst halva skoltiden. Vi arbetar enligt modellen "Lärling i butik" som har utvecklats av Svensk Handel.

Studie- och yrkesvägledning

Har du frågor eller funderingar ta kontakt med studie- och yrkesvägledaren på din skola eller Lindengymnasiets studie- och yrkesvägledare  Gunilla Broberg. Telefon 0150-577 38 eller via e-post gunilla.broberg@katrineholm.se    

Se gärna Skolverkets film om Handels- och administrationsprogrammet:http://www.youtube.com/watch?v=FY7ehdcTkZg&feature=player_detailpage

Skicka ett tips om sidan till någon
Lindengymnasiet
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-577 01
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Lindengymnasiet
* = Obligatorisk uppgift
*