16 februari 2015

Sök till gymnasiet senast 15 februari

Två elever från Fordonsprogrammet.


Söndagen den 15 februari stängdes ansökningen till gymnasiet.
Här är information om vad som händer med din ansökan under våren. 

Urval

En strävan är att så många som möjligt ska komma in på sina förstahandsval. Till vissa utbildningar blir det dock konkurrens om platserna. Urvalet måste då göras på de sökandes meritvärden. Om du inte får plats på ditt förstahandsval prövas du på dina övriga val.

Preliminär antagning

I mitten av april görs en preliminär antagning som grundas på höstterminsbetygen från årskurs 9. Preliminärantagningens främsta syfte är att underlätta gymnasieskolornas planering. Om du är antagen i den preliminära antagningen innebär detta inte säkert att du blir det i den slutliga antagningen 1 juli. Du som söker till Katrineholms utbildningar (och har inloggningsuppgifter till Dexter) kan se ditt preliminära antagningsresultat på webben från 16 april.

Omval

Mellan den 22 april- 11 maj har du möjlighet att ändra dina val i ansökan. Du kan ändra ordningen i valen, lägga till eller stryka val. Observera att andra kommuner kan ha annat datum för omval. Kontakta din studievägledare om du vill ändra dina val.

Slutlig antagning

I början på juli görs en slutlig antagning som grundar sig på slutbetyget från årskurs 9. Det är den slutliga antagningen som avgör var du blir antagen. Du får ett slutligt antagningsbesked med en svarstalong omkring den 1 juli.

Reservantagning

I slutet av juli börjar reservantagningen. Då sker löpande antagning till de platser som blir lediga när antagna sökande tackar nej till erbjudna platser.

Gå till ansökningstjänsten här (extern länk).

Ansökningsprocessen

Webbansökan

Ansökan till gymnasiet via webben var öppen mellan den 19 januari och den 15 februari 2015.

Du som går i årskurs 9 eller på ett introduktionsprogram ska ha fått ett eget inlogg från din studie- och yrkesvägledare under vecka 3 2015. Vänligen kontakta gymnasieantagningen, telefon 0150-568 70, om du saknar inloggningsuppgifter.

Läs mer om ansökan och antagning till gymnasiet här

Kontakta gymnasieantagningen

Telefon

0150-568 70

Adress

Katrineholms kommun
Gymnasieantagningen
641 80 Katrineholm
Besöksadress: Drottninggatan 19

Sista ansökningsdag

15 februari 2015

Skicka ett tips om sidan till någon
Bildningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: Reception: 0150-572 70
Växel: 0150-570 00

Kontaktperson

Gymnasieantagningen
Telefon: 0150-568 70
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Bildningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*