4 april 2016

Ellwynska skolan byter logotype

Ellwynska skolans logotype

Ellwynska skolan byter logotype och får ett nytt, fräscht märke.

- Det är en logga som speglar den moderna Ellwynska skolan och samtidigt knyter an till vår historia, säger rektor Susanna Ölander Borg.

Sedan 1979 har elever läst vård- och omsorgsutbildningar på Ellwynska skolan. Mycket har förändrats och utvecklats inom utbildningen genom åren, både när det gäller metoder och dagens moderna teknologi som till exempel 3D-utrustning.

När skolan nu också byter logotype får skolan ett märke som passar dagens verksamhet och behov. Den tidigare logotypen, som föreställde Ellwynska huset, har funnits sedan 1970-talet. Den var varken funktionell eller anpassad för de behov som skolan har idag i sin kommunikation med elever, personal och invånare i regionen.

Varumärket Ellwynska har varit viktigt att bevara och ännu tydligare koppla till verksamheten inom vård och omsorg. I den nya logotypen kombineras det historiska i namnet och typsnittet med hjärtat och den röda färgen som signalerar vård/hälsa/omsorg.

- Förutom att vi nu får en modern och stilren logga så får vi också tala om att vi är mer än bara en skola - vi är ett Vård- och omsorgscollege, säger Susanna Ölander Borg.

Vård- och omsorgscollege

Att Ellwynska skolan är certifierad som Vård- och omsorgscollege är ett bevis för att skolan har en utbildningsverksamhet av god kvalitet. Utbildningen är granskad och kvalitetssäkrad av den nationella organisationen Vård- och omsorgscollege. Det är ett samarbete mellan arbetsgivare, fackförbund och utbildare.

Familjen Ellwyn

Ellwynska skolan är uppkallad efter Carl Ellwyn som började arbeta som överläkare på Kullbergska sjukhuset för 100 år sedan, år 1916. Han bodde då med sin familj i det Ellwynska huset. Sammanlagt fyra läkarfamiljer bodde i villan innan det blev skollokal år 1979. Familjen Ellwyn är än idag engagerad i skolan, till exempel genom stipendier som delas varje år delas ut på skolans examensceremoni.

Skicka ett tips om sidan till någon
Ellwynska skolan
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-569 93
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Ellwynska skolan
* = Obligatorisk uppgift
*