Musik - Estetiska programmet

Programbild för inriktningen musik

Vi producerar musik och du som elev står i centrum. Våra elever är kreativa, undervisningen är tvärvetenskaplig och innefattar flera olika ämnen och till och med flera årskurser.

På Estetiska programmet utvecklas du som musiker och individ.Genom att hitta just dina uttryck utvecklar du din nyfikenhet, kreativitet, nyskapande och lust. Förutom kärnämnen har du ensemblespel och individuell undervisning på instrument. Du får även undervisning i gehörs- och musiklära med inriktning mot musikutbildning på universitet och folkhögskola. Ljudteknik med fokus på studioproduktion, rytmik, arrangeringslära, kör samt scenisk kommunikation.

Estetiska programmet är det enda högskoleförberedandeprogrammet med en tydlig programkaraktär i alla ämnen.

Utbildningsmöjligheter

Du kan söka utbildningar inom det estetiska området. Du kan utbilda dig till yrken som musiklärare, studiotekniker eller musiker. Du kan också söka till kurser med annan inriktning som arbetsterapeut, jurist, beteendevetare, socionom, förskollärare eller polis.

Studie- och yrkesvägledare

Har du frågor eller funderingar ta kontakt med studie- och yrkesvägledaren på din skola eller Duveholmsgymnasiets Studie- och yrkesvägledare Thereze Jacobsson på telefon 0150-578 98 eller via e-post thereze.jacobsson@katrineholm.se

Skicka ett tips om sidan till någon
Duveholmsgymnasiet
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-574 30
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Duveholmsgymnasiet
* = Obligatorisk uppgift
*