Duveholmsgymnasiet, skolbyggnaden

- vår kunskap din framtid

Vi på Duveholmsgymnasiet erbjuder dig en utbildning av hög kvalité med mycket kompetent personal. Flera av våra lärare har anknytning till universitet och högskolor och bland dem finns även de som är forskarutbildade. Vi har också goda kontakter med företag och andra externa aktörer.

Vi värnar om att ha en miljö där kreativitet och nyfikenhet blir drivkraften till ett livslångt lärande oavsett om du går på ett yrkesprogram eller på ett högskoleförberedande program.

Låt dig också inspireras av att arbeta med din egen dator, som du lånar under gymnasietiden. Med datorn som verktyg har du alltid tillgång till uppgifter, fakta och annan information.

Lärmiljöerna på skolan är goda med egna hemvister för programmen. Gemensamma ytor som café, uppehållsrum och bibliotek finns. Vi har god tillgång till studie- och yrkesvägledare, speciallärare och övriga elevvårdsfunktioner.

Café

I en av ljusgårdarna finns skolans cafeteria. Här kan eleverna köpa frukost, mellanmål och det finns även ett utbud av smårätter, fikabröd och godsaker.

Caféts öppettider:
Måndag-torsdag: 8.00-15.00
Fredag: 8.00-14.15

Biblioteket

Duveholmsgymnasiets bibliotek fungerar som skolans hjärta och är centralt beläget strax innanför huvudingången. Här finns ett stort utbud av böcker och tidskrifter. Biblioteket kan även utnyttjas för enskilda studier, grupparbeten och olika typer av arrangemang.

Bibliotekets öppettider
måndag, onsdag, fredag: 8.15-16
tisdag, fredag: 8:15-15

Kontakta biblioteket

E-post: anna-karin.sjokvist@katrineholm.se

Duveholmshallen

Duveholmsgymnasiets elever har förmånen att ha idrott i Duveholmshallen, som är kommunens sportanläggning. Duveholmshallen har tre stora idrottshallar, simhall, gymnastikhall och spegelsal.

Duveholmsgymnasiet
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Duveholmsgymnasiet

• Full fart på årets UF-julmarknad

2017-12-15 |
    Flitiga elever från både Duveholmsgymnasiet och Katrineholms Tekniska College var med på den julmarknad som Lindengymnasiet anordnade för gymnasieskolornas UF-företag.
  • Skolstart - specialkost

2017-08-08 |
    Alla elever som ska ha specialkost måste anmäla detta via kommunens e-tjänster.
  • Skolstart hösten 2017

2017-08-07 |
    Årskurs 1 börjar måndagen den 21 augusti och årskurs 2 och 3 onsdagen den 23 augusti.
  • Årets resestipendiater

2017-05-29 |
    I samband med stadens 100-årsjubileum delar Rotary ut dubbelt så många stipendier i år. Årets resestipendiater är utsedda.
  • Studieresa till Tyskland

2017-04-21 |
    18 elever från Duveholm, KTC och Linden har, tillsammans med 2 lärare, varit och besökt Tyskland.
  • SA14A besökte Bildningsnämnden

2017-04-21 |
    Elever från SA14A besökte Bildningsnämnden för att berätta om sina studier på medieinriktningen samt visa filmen som gav dem en tredjeplats i The Battery Challenge.
  • Glas, keramik och en resa till Kina

2017-04-10 |
    Glas, keramik och en resa till Kina heter Gymnasiesärskolans utställning som just nu finns att beskåda i hörnet på Ängeln.