25 november 2015

Vi söker en schemaläggare/administratör

Arbetsplatsbeskrivning

Katrineholm finns där västra och södra stambanorna möts, med goda förbindelser från Stockholm och Göteborg. Katrineholms kommun har cirka 33 000 invånare och befinner sig i ett expansivt läge. I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet! Läget är rätt – rätt geografiskt och rätt för handling och förändring. Vi är en kommun som växer och som vill fortsätta växa och utvecklas. Vårt mål är att bli 40 000 invånare. Vill du vara med?

Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. I Katrineholms skolor får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt.

Katrineholms skolor växer! Vi är i ett spännande utvecklingsskede med ekonomi i balans, ett systematiskt starkt kvalitetsarbete och visioner för framtiden. Inom bildningsförvaltningens har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända barn. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen "Läge för liv och lust".

Arbetsbeskrivning

Som schemaläggare ansvarar du för elevernas schemaläggning på gymnasieenheterna KTC och Duveholmsgymnasiet. Du arbetar tillsammans med SYV och rektorer och tar fram underlag till beslut. Du bistår rektorerna i arbetet med tjänsteplaneringen. Även andra administrativa uppgifter ingår i tjänsten.

Du samarbetar med med lärare, rektorer och övriga schemaläggare i gymnasieskolan.

Kvalifikationer

Lärarutbildning.

Erfarenhet från administrativt arbete inom skola. Erfarenhet från schemaläggning är önskvärt.

Goda IT-kunskaper förutsätts, gärna i mac-miljö.
Kunskaper inom programmen Novaschem och Extens är önskvärt.

SJÄLVGÅENDE, Tar ansvar för sin uppgift och styr självständigt sitt arbete vad gäller att prestera resultat och välja arbetsmetod. Identifierar och strukturerar själv sitt angreppssätt och driver sina processer vidare mot resultat. Fattar nödvändiga beslut inom sitt ansvarsområde.

UTHÅLLIG, Förblir motiverad och effektiv trots bakslag och besvikelser. Arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda.

STRUKTURERAD, Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Utnyttjar tiden effektivt; identifierar och organiserar resurser som behövs för att utföra uppgifter. Sätter upp och håller tidsramar.

FLEXIBEL, Har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter i sitt arbetssätt när förutsättningarna förändras. Kan snabbt ändra sitt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheter i förändringar. Agerar prestigelöst i förändringar och agerar för att främja egen utveckling och fortsatt arbete.

PROBLEMLÖSANDE ANALYSFÖRMÅGA, Arbetar bra med komplexa frågor. Identifierar ett problems olika beståndsdelar och ser sambanden dem emellan. Analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem. Har förmåga att förstå konsekvenserna av olika lösningsförslag. Förstår numeriska underlag. Löser numeriska uppgifter snabbt och korrekt.

SERVICEINRIKTAD, Är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i sitt bemötande. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger sig för att leverera lösningar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Tillträde: 2016-02-01
Eller efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2015-12-09

Referensnummer: C3796/2015

Välkommen att söka genom att:

Göra en digital ansökan via denna länk.

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

David Rytter, Rektor
0150-574 31
david.rytter@katrineholm.se

Övrigt

Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning.

I Katrineholms kommun är vi stolta över vårt arbete med genusmedveten styrning. Våra verksamheter ska leverera en service, en resursfördelning och ett bemötande på lika villkor för kvinnor och män, flickor och pojkar. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Katrineholms kommun tillämpar rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL).

Varmt välkommen med din ansökan!

http://www.katrineholm.se

Skicka ett tips om sidan till någon
Duveholmsgymnasiet
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-574 30
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Duveholmsgymnasiet
* = Obligatorisk uppgift
*