18 november 2015

Vi söker en lärare/förskollärare till individuella programmen

Arbetsplatsbeskrivning

Katrineholm finns där västra och södra stambanorna möts, med goda förbindelser från Stockholm och Göteborg. Katrineholms kommun har cirka 33 000 invånare och befinner sig i ett expansivt läge. I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet! Läget är rätt – rätt geografiskt och rätt för handling och förändring. Vi är en kommun som växer och som vill fortsätta växa och utvecklas. Vårt mål är att bli 40 000 invånare. Vill du vara med?

Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. I Katrineholms skolor får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt.

Katrineholms skolor växer! Vi är i ett spännande utvecklingsskede med ekonomi i balans, ett systematiskt starkt kvalitetsarbete och visioner för framtiden. Inom bildningsförvaltningens har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända barn. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen "Läge för liv och lust".

Duveholms gymnasiesärskola ligger tillsammans med Duveholmsgymnasiet och KTC och bildar Katrineholms största gymnasieenhet med närmare 1000 elever. Skolan ligger i en naturskön miljö vid stadens idrottsanläggningar. Gymnasiesärskolan har ca 60 elever.

Arbetsbeskrivning

I tjänsten ingår undervisning för elever med utvecklingsstörning från tidig utvecklingsnivå. Eleverna läser Gymnasiesärskolans individuella program. Du kommer att undervisa i de flesta av individuella programmets 6 ämnesområde. Arbetslaget planerar stor del av undervisningen gemensamt och undervisning sker oftast av flera pedagoger i samarbete. Vi lägger stor vikt på sociala färdigheter som samarbetsförmåga. Din personliga förmåga bör vara stabil och att du har en förmåga att arbeta strukturerat. Här kommer vi att göra en samlad bedömning av dina förmågor för att bilda oss en uppfattning om din möjlighet att passa in i arbetslaget.

Kvalifikationer

Lärarexamen åk 1-7 eller förskollärarexamen.

Speciallärarutbildning med inriktning mot utvecklingsstörning

Katrineholms kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval av viktiga kompetenser är följande:

SAMARBETSFÖRMÅGA, Arbetar bra med andra människor. Relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Uppmärksammar andras synpunkter och kompetens och ger dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Identifierar och utvecklar relationer. Bidrar till att förtydliga för gruppen dess arbetsuppgifter och mål samt delar med sig av sin kunskap.

STABIL, Är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Agerar professionellt i svåra situationer.

STRUKTURERAD, Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Utnyttjar tiden effektivt; identifierar och organiserar resurser som behövs för att utföra uppgifter. Sätter upp och håller tidsramar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2016-01-07

Ansökan

Ansök senast: 2015-12-03

Referensnummer: C3704/2015

Välkommen att söka genom att:

Göra en digital ansökan via denna länk.

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Catharina Lundqvist Rektor 0150-574 88
catharina.lundqvist@katrineholm.se

Facklig företrädare
Lärarförbunden, nås via kommunens växel 0150-570 00

Övrigt

Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning.

I Katrineholms kommun är vi stolta över vårt arbete med genusmedveten styrning. Våra verksamheter ska leverera en service, en resursfördelning och ett bemötande på lika villkor för kvinnor och män, flickor och pojkar. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Katrineholms kommun tillämpar rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL).

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer: Duveholms gymnasiesärskola

Skicka ett tips om sidan till någon
Duveholmsgymnasiet
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-574 30
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Duveholmsgymnasiet
* = Obligatorisk uppgift
*