14 december 2015

Vi söker en lärare i Svenska som andraspråk/svenska

Med placering på Introduktionsprogrammen.

Arbetsplatsbeskrivning

Katrineholm finns där västra och södra stambanorna möts, med goda förbindelser från Stockholm och Göteborg. Katrineholms kommun har cirka 33 000 invånare och befinner sig i ett expansivt läge. I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet! Läget är rätt – rätt geografiskt och rätt för handling och förändring. Vi är en kommun som växer och som vill fortsätta växa och utvecklas. Vårt mål är att bli 40 000 invånare. Vill du vara med?

Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. I Katrineholms skolor får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt.

Katrineholms skolor växer! Vi är i ett spännande utvecklingsskede med ekonomi i balans, ett systematiskt starkt kvalitetsarbete och visioner för framtiden. Inom bildningsförvaltningens har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända barn. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”.

Arbetsbeskrivning

I tjänsten ingår undervisning i svenska som andraspråk/svenska och eventuellt annat ämne.

Du kommer i huvudsak arbeta med språkintroduktionen vilket innebär att du kommer undervisa elever från olika länder med olika skolbakgrund.

Arbetet sker tillsammans med det arbetslag som du kommer att tillhöra. Vi är en-till-en skola vilket innebär att goda IT-kunskaper krävs. Flexibilitet är viktigt och en framgångsfaktor är att hitta individuella lösningar. I arbetet som mentor ingår att hjälpa eleverna, såväl socialt som kunskapsmässigt. Du kan även komma att coacha/handleda eleverna i andra ämnen.

Kvalifikationer

Lärarbehörighet för grundskolans senare år.
Meriterande.

Det är meriterande om du i din utbildning även har gymnasiebehörighet.

Katrineholms kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval av viktiga kompetenser är följande:

SAMARBETSFÖRMÅGA, Arbetar bra med andra människor. Relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Uppmärksammar andras synpunkter och kompetens och ger dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Identifierar och utvecklar relationer. Bidrar till att förtydliga för gruppen dess arbetsuppgifter och mål samt delar med sig av sin kunskap.

INITIATIVTAGANDE, Tar initiativ till nya förslag och arbetssätt. Sätter igång aktiviteter och uppnår önskat resultat. Förmåga att argumentera för och förklara varför aktiviteterna bör och kan genomföras.

FLEXIBEL, Har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter i sitt arbetssätt när förutsättningarna förändras. Kan snabbt ändra sitt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheter i förändringar. Agerar prestigelöst i förändringar och agerar för att främja egen utveckling och fortsatt arbete.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning 
Omfattning:   Heltid  

Tillträde:   2016-01-18 Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2015-12-27

Referensnummer:   C3959/2015

Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:   Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   2

Kontakt

Kontaktperson

Anne-Maj Kihlstrand Rektor 0150-574 35 anne-maj.kihlstrand@katrineholm.se


Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel 0150-570 00

Övrigt

Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning.

I Katrineholms kommun är vi stolta över vårt arbete med genusmedveten styrning. Våra verksamheter ska leverera en service, en resursfördelning och ett bemötande på lika villkor för kvinnor och män, flickor och pojkar. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Katrineholms kommun tillämpar rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL).

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Skicka ett tips om sidan till någon
Duveholmsgymnasiet
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-574 30
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Duveholmsgymnasiet
* = Obligatorisk uppgift
*