7 december 2015

Vi söker en elevassistent till elever med autismspektratillstånd

Arbetsplatsbeskrivning

Katrineholm finns där västra och södra stambanorna möts, med goda förbindelser från Stockholm och Göteborg. Katrineholms kommun har cirka 33 000 invånare och befinner sig i ett expansivt läge. I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet! Läget är rätt – rätt geografiskt och rätt för handling och förändring. Vi är en kommun som växer och som vill fortsätta växa och utvecklas. Vårt mål är att bli 40 000 invånare. Vill du vara med?

Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. I Katrineholms skolor får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt.

Katrineholms skolor växer! Vi är i ett spännande utvecklingsskede med ekonomi i balans, ett systematiskt starkt kvalitetsarbete och visioner för framtiden. Inom bildningsförvaltningens har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända barn. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”.

Arbetsbeskrivning

Hjälpa eleverna med alla kontakter inom skolan och mellan skolan och hemmet för att få en fungerande skoldag. Vara ett administrativt stöd till AST-gruppens lärare. Vara ett stöd i undervisningssituationen och bistå mentorer med att utveckla kommunikations- och förhållningssätt som gagnar alla elever.

Kvalifikationer

Vi söker en medarbetare som har barnskötar/elevassistenutbildning, annan pedagogisk bakgrund eller undersköterskeutbildning. Erfarenhet av att arbeta med elever/ungdomar med autismspektratillstånd är ett krav. Dokumenterad kunskap kring AST-problematik är meriterande.
För att klara uppdraget krävs även hög social kompetens och förmåga att inspirera och entusiasmera elever. Arbetet ställer stora krav på förmåga att samarbeta, vara flexibel och att kunna ta egna initiativ.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning  

Omfattning: 
Deltid 75% 

Tillträde:   2016-01-25 Snarast eller tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2015-12-20

Referensnummer:   C3931/2015

Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:   Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson

Anne-Maj Kihlstrand Rektor 0150-574 35 anne-maj.kihlstrand@katrineholm.se

Fackliga företrädare

Lärarförbundet nås via kommunens växel 0150-570 00
Lärarnas Riksförbund, exp 0150-576 71

Övrigt

Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning.

I Katrineholms kommun är vi stolta över vårt arbete med genusmedveten styrning. Våra verksamheter ska leverera en service, en resursfördelning och ett bemötande på lika villkor för kvinnor och män, flickor och pojkar. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Katrineholms kommun tillämpar rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL).

Varmt välkommen med din ansökan!

Skicka ett tips om sidan till någon
Duveholmsgymnasiet
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-574 30
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Duveholmsgymnasiet
* = Obligatorisk uppgift
*