9 februari 2017

Åsa ska bli skolambassadör för EU

Åsa Thorell Russell, lärare i bland annat samhällskunskap på Duveholmsgymnasiet, är en av 29 lärare från hela sverige som antagits till UHR (Universitets- och högskolerådet) utbildning till skolambassadör för EU 2017.

Åsa Thorell Russell
Foto: Sara Rydstedt 

Åsa sökte utbildningen mest för att se om hon skulle ha en chans men trodde aldrig att hon faktiskt skulle få en plats. Hon känner sig inspirerad och peppad på att få åka ner till Bryssel och känna av EU på riktigt.

Utbildningen består av 9 dagar för ambassadören i Bryssel. Under utbildningstiden ska deltagarna också, bland annat, genomföra två skriftliga uppgifter.

Åsa kommer att befinna sig i Bryssel 23-28 april och ser mycket fram emot resan ner till Europaparlamentet.

- Det ska bli roligt och spännande att få känna av EU på plats och samla inspiration till att skapa mer intressanta lektioner men också att få inspirera och skapa ett intresse hos mina kollegor. Det ska också bli roligt att träffa lärare från hela Sverige och knyta kontakter.

Bakgrund till projektet

Utbildningen till skolambassadör för EU är kostnadsfri för deltagarna och bedrivs av EU-kommissionen, Sveriges regering, Europaparlamentet och Universitets- och högskolerådet. Sedan man 2009 har 1300 lärare utbildats i EU-kunskap.

Syftet med utbildningen är att erbjuda skolhuvudmän stöd för att driva frågor om EU, Europa och den europeiska dimensionen. Målet är att skolambassadören för EU, i samverkan med skolledningen, ska kunna inspirera och stötta personal på skolan i arbetet med att undervisa om EU och Europa. 

Skicka ett tips om sidan till någon
Duveholmsgymnasiet
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-574 30
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Duveholmsgymnasiet
* = Obligatorisk uppgift
*