11 april 2012

Gatukonst i vår stad - spår i den offentliga miljön

Spår i den offentliga miljön i Katrineholm

Spår i den offentliga miljön. Lördagen den 21 april klockan 11 är det invignings av ett Gatukonstprojekt med elever från Estetiska programmet Bild och Form på Duveholmsgymnasiet i samarbete med kultur- och turismförvaltningen i Katrineholms kommun.

Projektet handlar om att uppmärksamma och synliggöra, fula eller bortglömda platser i Katrineholm och arbeta med dem för att skapa debatt om konstnärlig gestaltning i det offentliga rummet. Eleverna i årskurs ett på Estetiska programmet bild fick uppdraget att arbeta med var sin plats under ledning av lärarna Mats Andersson och BrittMarie Järnström Lindell. Eleverna har arbetat i fem grupper och varje grupp har blivit tilldelade en plats i staden, alla kring och runt centrum.

Samtliga elever har valt att arbeta med det befintliga rum som platsen utgör. Grunden för projektet är att materialet ska vara förgängligt eller att det med enkla medel går att plocka bort. Syftet är att få Katrineholmarna att åter upptäcka platser som blivit osynliga eller bortglömda i vår stad.

Dokumentation av projektet kommer sedan att visas i en utställning på Konsthallen i Kulturhuset Ängeln från den 5 maj. Efter avslutad utställning på Ängeln kommer utställningen gå vidare till ungkulturhuset Lokstallarna.

Invigningen sker lördagen den 21 april kl 11 vid parken mellan polishuset och folkets hus, därefter blir det en rundvandring till de övriga platserna där gatukonsten är utplacerad. Invigningstalare är Johan Harter, säkerhetsstrateg i Katrineholms kommun.

För mer information kontakta:
BrittMarie Järnström Lindell 070-696 98 63, 0150-574 12, dubmja@katrineholm.se

Mats Andersson 073-368 75 52, 0150-574 77,
dumaan@katrineholm.se

Duveholmsgymnasiet
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-574 30
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Duveholmsgymnasiet
* = Obligatorisk uppgift
*