14 oktober 2010

Rotary analfabetsprojekt

Zoë Kettle

Jag heter Zoë Kettle och är Rotary utbytesstudent från Sydafrika. Jag har bestämt mig för att hjälpa min sponsor klubb i Sydafrika att samla pengar för ett analfabetsprojekt i primitiva områden i Saint Faith Kwa-Zulu-Natal.

Information om projektet
Orsaken till att jag har startat projektet är att i de primitiva områdena i KZN finns ett stort antal analfabeta människor, särskilt kvinnor. Många hushåll styrs av kvinnor eller barn. En del ungdomar har varit tvungna att hoppa av skolan och behöver därför lektioner i läs- och skrivkunnighet.

Många människor har inga födelsecertifikat eller ID-dokument eftersom deras föräldrar är analfabeta och har inte kunnat anmäla barnen vid födelsen. Dessa är därför inte kända av myndigheten. Människor är oftast arbetslösa på grund av analfabetism och begränsad kunskap.

De ihopsamlade pengarna ska användas för att starta upp tre vuxenklasser i läs- och skrivkunnighet. Dessa kurser ska ge bokstavs- och räknekunskaper samt att lektioner om HIV och AIDS ska ingå.

Mitt bidrag
Jag har organiserat en Halloween fest för ungdomar över 18 år på Safiren den 29 oktober. Biljetterna kostar 100 kronor och överskottet ska garanterat gå till analfabetsprojektet. Bidra genom att köpa era biljetter så fort som möjligt. Detta blir det störst Halloweenparty Katrineholm har sett. Även om du inte är säker på om du kan komma, köp en biljett och du stödjer projektet.

Duveholmsgymnasiet
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-574 30
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Duveholmsgymnasiet
* = Obligatorisk uppgift
*