25 augusti 2010

Avresa - Från Kap till Kap

Mats Andersson, Sara Rydstedt, Nellie Brinter, Sofia Petersson, Christian Lindberg
Från vänster Mats Andersson, Sara Rydstedt, Nellie Brinter, Sofia Petersson, Christian Lindberg

Måndagen den 11 oktober, lyfter planet till Ukraina med eleverna Sara Rydstedt, Nellie Brinter och Sofia Pettersson samt lärarna Mats Andersson och Christian Lindberg från Medieprogrammet Produktion & Event ombord.

I Ukraina ska de besöka en SOS Barnby i Brovary för att dokumentera och få en inblick i hur SOS barnbyar arbetar. Tanken är också att möta upp Nicklas och dom andra killarna i Ukraina.

Resan är i samarbete med SOS barnbyar och Kap till Kap projektet som Niklas Lautakoski genomför just nu.  

Från Nordkap till Kapstaden

Den 11 september klockan 11 samlades massor av folk på torget för att säga hej då till Nicklas Lautakoski, Albin Isaksson och Alexander Gustafsson som ska åka från Nordkap i Norge till Kapstaden i Sydafrika.

På plats var några sponsorer till killarna. Göran Dahlström som är Katrineholms Kommunstyrelsens ordförande, Katarina Nordström från SOS Barnbyar och Lars Fågelberg som är chef på Sörmlands Sparbank som lämnade över en check på 50 000 kr från Sörmland Sparbank till Katarina Nordström som går till SOS Barnbyar. Allmänheten skänkte också mycket pengar till projektet.

Nicklas berättade om projektet ”Från Kap till Kap” och Katarina prata om SOS Barnbyar och lyckade till på resan, det gjorde också Göran Dahlström och Lars Fågelberg i sina tal.

Killarna ska bestiga det högsta berget i varje land som de åker igenom. Det första berget som de fick bestiga var Kebnekaise i Sverige vilket de gjorde den 15 september.

Nicklas Lautakoski

Från Nordkap till Kapstaden

Från Nordkap till Kapstaden

Från Nordkap till Kapstaden

 Från Nordkap till Kapstaden

Duveholmsgymnasiet
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-574 30
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Duveholmsgymnasiet
* = Obligatorisk uppgift
*

Mer information

Från Kap till Kap