21 april 2015

Två nya livsmedelsrapporter finns nu tillgängliga

Under 2013-2014 har samhällsbyggnadsförvaltningen genomfört ett redlighetsprojekt riktat till restauranger och caféer i Katrineholms kommun, samt kontrollerat kebabhanteringen i kommunens restauranger och pizzerior. Nu finns rapporterna från respektive projekt tillgängliga.

Redlighetsprojekt 2013-2014

Under våren 2013 genomförde samhällsbyggnadsförvaltningen ett redlighetsprojekt riktat till restauranger och caféer i Katrineholms kommun. Projektet följdes upp under hösten 2013 samt under hela 2014. 

Syfte

Projektet syftade till att undersöka hur bra redligheten är hos livsmedelsverksamheter i kommunen, samt att informera och öka företagarnas kunskaper inom området. Länk till rapporten hittar du i högerspalten

Vad är redlighet?

Redlighet innebär att du som konsument inte ska bli lurad när du köper mat. Det som står på en restaurangs meny är också det du ska få på tallriken.

Kebabprojekt 2014

Under hösten 2014 kontrollerade samhällsbyggnadsförvaltningen kebabhanteringen i kommunens restauranger och pizzerior. Projektet syftade till att öka verksamheternas kunskaper och förbättra deras rutiner. Länk till rapporten hittar du i högerspalten.

Vill du veta mer?

För mer detaljerade krav för vad som gäller för livsmedelsanläggning kan du besöka Livsmedelsverkets webbplats. Du kan också ta kontakt med oss på samhällsbyggnadsförvaltningen. Se kontaktuppgifter och länkar i högerspalten.

Skicka ett tips om sidan till någon
Samhällsbyggnadsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-577 00
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Samhällsbyggnadsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*