20 mars 2015

Håll Katrineholm Rent i vår

Håll Sverige Rent

Håll Sverige Rent-kampanjen är Sveriges största aktion mot nedskräpning som äger rum varje vår. I kampanjen uppmuntras människor i alla åldrar att ge sig ut och plocka skräp. 2014 deltog över 750 000 miljöhjältar i hela landet, varav drygt 1500 i Katrineholms skolor och förskolor. I vår är det dags igen!

Kampanjen har tidigare år gått under namnet Skräpplockardagarna men numera består Håll Sverige Rent-kampanjen av tre aktiviteter. Katrineholms kommun deltar i år i två av dessa, nämligen Skräpplockardagarna för förskolor och skolor och Clean-Up Land som vänder sig till alla övriga, privatpersoner, föreningar, kompisgäng, kollegor, företag och organisationer. I Katrineholms kommun plockar vi skräp tillsammans under vecka 17-18, men skräpplockaraktiviteterna i landet pågår hela våren, fram till Världsmiljödagen den 5 juni.  

Anmäl er senast den 5 april om ni vill ha gratis städmaterial!

Anmäl dig till Clean-Up Land − skräpplockardagar för allmänheten

I Clean-Up Land deltar alla som inte är skolor och förskolor, alltifrån scoutföreningar och bostadsrättsföreningar till företag, organisationer och privatpersoner.

För dig som anmält dig till Clean Up-land finns städmaterialet att hämta tidigast v 16 i receptionen på Samhällsbyggnadsförvaltningen, Trädgårdsgatan 2. Städmaterialet består av soppåsar och sopsäckar och hämtas under ordinarie kontorstid.

Till anmälan Clean-Up Land

Anmäl din förskola eller skola till Skräpplockardagarna

Anmälan görs direkt på Håll Sverige Rents webbplats. En anmälan per skola. Materialet skickas till skolor och förskolor med internposten under vecka 16.  

Pedagogiskt material för förskolor och skolor

Skräpplockardagarna erbjuder förskolor och skolor ett strålande tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor om exempelvis nedskräpning, kretsloppet, konsumtion och miljövård. På Håll Sverige Rents webbplats finns mängder av pedagogiskt material som du kan använda dig av. Länken hittar du här till höger.

Sortera ditt insamlade skräp

Ni tar själva hand om det skräp ni samlat in. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast och åk eventuellt till återvinningscentralen om möjlighet finns.

Skicka ett tips om sidan till någon
Katrineholms kommun
Postadress: 641 80 Katrineholm
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Katrineholms kommun
* = Obligatorisk uppgift
*

Mer information

Pedagogiskt material