Blanketter livsmedel

Här nedan hittar du Katrineholms kommuns blanketter för livsmedel. Se gärna till att din ansökan är så komplett och väl ifylld som möjligt, så går det fortare för oss att behandla din ansökan.


Anmälan om registrering av livsmedelsanläggning

Symbol som visar en kastrull

När du vill starta en livsmedelsverksamhet, exempelvis ett café, en korvvagn eller ett bageri, måste du anmäla om registrering av din verksamhet. Anmälan ska du lämna in minst 10 arbetsdagar innan du startar din verksamhet.

Anmälan om registrering av livsmedelsanläggning


Registrera tillfällig livsmedelsanläggning

Symbol som visar en kastrull tillsammans med en klocka för att visualisera registrering av en tillfällig livsmedelsverksamhet

Ska du sälja eller servera mat eller livsmedel tillfälligt men i större omfattning och till allmänheten, exempelvis på en mässa eller ett större evenemang? Då måste du anmäla en registrering av din verksamhet.
Anmälan om registrering av livsmedelsanläggning


Anmälan om upphörande av livsmedelsanläggning

Symbol som visar en kastrull med ett stort rött kryss ovanpå för att visualisera upphörande av livsmedelsanläggning

Du som lämnar över eller upphör med en verksamhet/livsmedelsanläggning ska anmäla att den upphör. Du anmäler att din verksamhet upphör genom att fylla i och skicka in blanketten nedan.

Anmälan om upphörande av livsmedelsanläggning


Anmälan om misstänkt matförgiftning

Om du misstänker att du har blivit matförgiftad när du ätit ute eller av någon mat som du har köpt hem ska du genast kontakta oss och anmäla detta. Ju tidigare vi får din anmälan desto större möjligheter har vi att utreda vad som har hänt.

Anmälan om misstänkt matförgiftning


Anmälan om misstänkt allergireaktion

Om du misstänker att du har fått en allergisk reaktion när du ätit ute eller av någon mat som du har köpt hem ska du genast kontakta oss och anmäla detta. Ju tidigare vi får din anmälan desto större möjligheter har vi att utreda vad som har hänt.

Anmälan om misstänkt allergireaktion

Samhällsbyggnadsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-577 00
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Samhällsbyggnadsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*