Djur och tillsyn

Bild: två katter, foto: Agnes Andersson

Samhällsbyggnadsförvaltningen hanterar störningar som orsakas av djur och som medför olägenhet för människors hälsa, kontaktuppgifter hittar du till höger på denna sida.

Var vänder jag mig?

Misstänker du att djur far illa eller har du har frågor kring djurskydd, kontakta länsstyrelsen i Södermanlands län, telefon 0155-26 40 00. Mer information hittar du på länsstyrelsernas webbplats, se länk till höger.

Aggressiva eller bortsprungna djur

Om du träffar på aggressiva eller lösspringande hundar är det polisen du ska kontakta. Det är även polisen som du ska kontakta om du hittar katter, hundar eller andra djur som du tror saknar ägare eller om du misstänker att de är bortsprungna. Polisen nås på telefon 114 14.

Störningar som orsakas av djur

Störs du i din bostad av djur som ägs av dina grannar, det kan vara hundar som skäller eller problem med lukt orsakade av djur, ska du i första hand prata med den som äger djuret.

Husdjur och andra djur som hålls i fångenskap ska förvaras och skötas så att olägenhet för människors hälsa inte uppstår. Olägenhet för människors hälsa är en störning som enligt medicinsk eller hygienisk bedömning kan påverka hälsan negativt. För att kallas olägenhet ska störningen vara av större betydelse och ofta förekommande.

Samhällsbyggnadsförvaltningen hanterar störningar som orsakas av djur och som medför olägenhet för människors hälsa, kontaktuppgifter hittar du till höger på denna sida.

Skicka ett tips om sidan till någon
Samhällsbyggnadsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-577 00
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Samhällsbyggnadsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*