16 mars 2016

Fiber är nyttigt!

En tallrik med datasladdar 

Nu drar Katrineholms kommun fiberbaserat bredband till landsbygden. Ett snabbt bredband innebär tillgång till snabb kommunal service och viktiga tjänster som förenklar vardagen. Det gör nytta – både på jobbet och hemma.

Fiber och bredbandsuppkoppling blir allt viktigare i vardagen och kommer steg för steg att fasa ut gamla system, som kopparnätet.

Kommunen kan och får inte konkurrera med den privata marknaden. I centralorten och i vissa delar av landsbygden, är därför fiberutbyggnaden de privata aktörernas ansvar.

Utsikt dukar upp 
Katrineholm vill att alla invånare ska uppleva nyttan med en säker och snabb internetanslutning. Därför har vi gjort en storsatsning på landsbygden. Efter en upphandling tecknades avtal med Utsikt Bredband AB för att bygga fibernät på landsbygden.

Modern kommun
Ska kommunen växa behöver vi erbjuda en bra digital infrastruktur. Katrineholm ska vara en modern och attraktiv kommun att bo och verka i. Målet för bredbandsutbyggnaden i kommunen är att 95% ska ha möjlighet till fiberanslutning före 2020. 

Har du frågor & funderingar? Tala med kommunens bredbandsutvecklare Michael Fransson. Du når honom på 0150-568 30 eller via mejl: bredband@katrineholm.se.

Katrineholms kommun
Postadress: 641 80 Katrineholm
Växel: 0150-570 00

Kontaktperson

Michael Fransson
Telefon: 0150-568 30
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Katrineholms kommun
* = Obligatorisk uppgift
*