2 mars 2012

Kreativa elever visade upp nyskapande produkter och tjänster

Kreativiteten har flödat under några veckor på Tallåsskolan när eleverna i arbetslag C  arbetat med att ta fram produkter och tjänster som ännu inte finns på marknaden.

Elevernas idéer imponerade stort när Tallåsskolan ordnade mässa idag. Omkring 125 elever visade upp de produkter och tjänster som de skapat under några veckors projektarbete. Vad sägs om en självskannande kasse? En tandborste som skickar 3D-bilder till tandläkaren? Eller en mobilficka med inbyggd värmesensor som skydd mot fukt, värme och kyla?

Nästa vecka utses vinnarna, men för den som vill ha lite smakprov redan nu, visar vi några bilder från mässan.Självskanningsbar kasse

Självskanningsbar kasse

Jonathan och Victoria visar den självskannande kassen som de tagit fram tillsammans med kompisarna Andreas, Nora och Lucas. Tanken är att kassen automatiskt skannar av varorna när de läggs i.

Mobilficka

Mobilfickan

Mobilfickan har ett skyddande lager plast och en inbyggd värmesensor som reglerar temperaturen. Tanken är att den ska skydda mot fukt och värme och idén kom från egna erfarenheter av förstörda mobiltelefoner. Lovisa och Maja demonstrerar. Övriga i gruppen var Jonatan, Nils och Alexander.

Smart Brush

Tandborsten SmartBrush

SmartBrush - din personlige tandläkare, har inbyggd hållare för tandkräm, automatisk plackborttagare, tungskrapa och möjlighet till olika inställningar för olika behov. Det går också att skicka en 3D-bild via tandborsten till tandläkaren. Amanda, Ebba, David, Ludvig och Tore heter uppfinnarna.

Slajn är en kombinerad osthyvel och kniv

Bra till utflykten

Sl@aj'n är en kombinerad osthyvel, brödkniv och smörkniv. Utmärkt att ta med sig på utflykten! Sara, Linnea, Alvin, Jordan och Alexander har tagit fram den fiffiga lösningen.

Äventyrsbadet Splat

Äventyrsbadet Splat

Är du sugen på äventyr? Då kanske Äventyrsbadet Splat är någonting för dig. Badet är fullt av slime som du kan halka omkring i. Kul för liten och stor och självklart allergitestat! Anna, Daniella, Frank, Emil och Pontus hade också tagit fram en webbplats för marknadsföringen.

Ökenbilen Desert Phoenix

Ökenbil med solceller

Desert Phoenix är en ökenbil som drivs av solceller. Melker, Charlie, Joel och Louise heter uppfinnarna.

Kunskapsforum

Läxhjälp på nätet

Kunskapsforum.se är en webbplats där ungdomar kan få hjälp med läxan i olika ämnen. Pensionerade lärare och andra intresserade hjälper ungdomarna med sina studier. Ester, Christian och Karolina heter idékläckarna.

Text och bild: Carina Andersson.

För mer information, kontakta Magdalena Norin, arbetslagledare lag C. Telefon 070-201 13 98.

Bildningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: Reception: 0150-572 70
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Bildningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*