8 juni 2012

Femstjärnig lärare på Duveholmsgymnasiet

Rektor Mikael Örning, Maria Sikström och Salah Rebwar på Duveholmsgymnasiet
Från vänster rektor Mikael Örning, läraren Maria Sikström och PIM-examinator Salah Rebwar.

Vi kan med glädje och stolthet gratulera Maria Sikström som första lärare på Duveholmsgymnasiet att ha klarat nivå fem i  kursen PIM. Maria är lärare på introduktionsprogrammen.

Vad är PIM?

PIM som står för praktisk IT- och mediekompetens är en kombination av handledningar på Internet, studiecirkel och hjälp i vardagen.

Examinationen bygger både på praktiska färdigheter och teoretiska kunskaper. Skolverket tillhandahåller en examinationsmiljö på Internet och har förutom Salah utbildat åtta andra examinatorer i kommunen.

Exempel på handledningarna som ingår i PIM är: hantera, söka, skriva, kommunicera, ljud, bild, planera och video.

PIM i Katrineholm

I Katrineholm har man bestämt att alla pedagoger inom Bildningsförvaltningen ska genomgå PIM upp till nivå tre, under de tre år som projektet pågår.

Telefon: Reception: 0150-572 70