14 juni 2018

Superpoddarna på Nävertorps grundsärskola

På grundsärskolan Nävertorp har högstadieelever samlats varje onsdag i en väldigt entusiastisk poddgrupp -superpoddarna. Det var efter en radioworkshop som flera elever blev sugna på att göra egna program. Till sin hjälp har de haft Fanny Danielsson och Micke Backmark. Projektet är en del av satsningen skapande skola. 

 -Att göra podd är som att bli kär, säger Sanna en av Superpoddarna. Först får man ont i magen, blir nervös och mår illa men sedan när man vågar, spela in eller följa sitt kärlekshjärta. Ja då kommer man på hur mycket man lär sig och hur roligt det är, fortsätter hon. 

Micke har varit anställd på utbildningsradion (UR) i nästan 20 år. Genom honom fick eleverna möjligheten att besöka Stockholm och kunskapshuset, för att berätta om sitt projekt.

På plats i UR:s tv- och radiohus var det kul att ge oväntade frågor samt tips och råd till chefer och gamla UR-rävar. Som tack fick eleverna en exklusiv visning i tv-studios, rundvandring och möte med tv-kändisar. Dagen avslutades med en godis och smörgåsbuffe. Superpoddarna hade förbeställt specialkomponerade mackor och välkyld somrig läskedryck

-Jag vill alltid podda och kanske nästan aldrig åka hem, var en av kommentarerna innan den hyrda bussen styrde tillbaka mot Katrineholm igen.  

Lyssna gärna på Superpoddarnas program!

Bildningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: Reception: 0150-572 70
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Bildningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*