17 april 2015

Stefan Löfven till Katrineholm

På måndag kommer statsminister Stefan Löfven (S) till Katrineholm. Programmet för besöket är fortfarande preliminärt men planen är att Löfven ska besöka Skogsborgsskolan någon gång under dagen, tillsammans med gymnasie- och kunskapslyftsministern Aida Hadzialic (S) samt Lena Hallengren (S), ordförande i riksdagens utbildningsutskott.

I samband med besöket väntas Löfven, Hadzialic och Hallengren träffa lokala politiker, förvaltningsledning, skolledare och pedagoger på Skogsborgsskolan för ett samtal om hur arbetssituationen för lärare i grundskolan kan utvecklas, hur man ska höja statusen för lärare samt diskutera saker som kan leda till förbättrade skolresultat.

"Väldigt roligt"

- Det känns förstås väldigt roligt med det här besöket. Att våra duktiga pedagoger på Skogsborgsskolan får en chans att diskutera de utmaningar de möter i vardagen med Sveriges statsminister och två ledande politiker inom skolområdet och delge dem sina tankar om hur svensk skola kan utvecklas tror jag känns väldigt inspirerande. Jag är övertygad om att det här mötet kommer att ge inspiration och nya insikter rörande skolans framtid, säger Johan Söderberg (S), bildningsnämndens ordförande i Katrineholm.

Bildningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: Reception: 0150-572 70
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Bildningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*