20 april 2015

Statsministern besökte Skogsborgsskolan

Stefan Löfven (S) gjorde i dag ett besök på Skogsborgsskolan i Katrineholm.
Tillsammans med lärare diskuterades skolsatsningar och svensk skolas utveckling.
Därefter bjöds statsministern på mosbricka i matsalen, precis som önskat.

För några veckor sedan, den 1 april, informerades pedagoger på Skogsborgsskolan om att statsministern skulle komma till skolan på studiebesök – för att diskutera skolfrågor. Då trodde många att förvaltningsledning och rektorn Helena Hult just spridit ett aprilskämt.

Men icke.

Strax före lunch på måndagen stannade statsministerns buss till på Dalagatan i Katrineholm. Med sig hade han bland annat gymnasie- och kunskapslyftsministern Aida Hadzialic (S) samt Lena Hallengren (S), ordförande i riksdagens utbildningsutskott. Efter en kort promenad på skolgården träffade Löfven,  Hadzialic och Hallengren pedagoger på Skogsborgsskolan för en presentation av partiets skolsatsningar och för att diskutera svensk skola.


"Mycket givande"

-Mycket givande. Vi har fått redovisa hur vi ser på de satsningar som behöver göras men framför allt lyssna på lärarna här och deras arbete och det har varit väldigt givande, säger Stefan Löfven.

En av frågorna som diskuterades var undervisning för nyanlända barn.
- Jag tycker att det är väldigt intressant och viktigt hur vi arbetar med elever som kommer från andra länder. De här människorna är en stor tillgång för vårt land och det är oerhört viktigt att vi får invandring till Sverige för annars skulle vår befolkning stanna upp och det vore inte bra. Men det är klart att då måste vi också veta hur vi faktiskt kan tillgodogöra oss, för deras egen skull, deras engagemang och kunskap, säger statsministern.

Skrev autografer

Efter samtalet med pedagogerna fick eleverna chansen att möta statsministern på skolgården. Efter fotografering och autografskrivande avslutades studiebesöket med lunch i Skogsborgsskolans nyrenoverade elevmatsal.
- Det är väldigt god mat på Skogsborgsskolan och det fick vi också presentera. Menyn i dag var mosbricka och det var ett önskemål när man läste matsedeln inför besöket. Jag fick ett mail där de skrev att de var jätteglada att det var mosbricka. De tyckte att det var trevligt att äta vanlig mat när de kom på besök. Annars fick de så mycket konstigt, skrev de i mailet, säger Skogsborgsskolans rektor Helena Hult.

Johan Söderberg (S), ordförande i bildningsnämnden i Katrineholm, satt bredvid Stefan Löfven i matsalen. 
-Han tyckte att det var väldigt gott, säger Johan Söderberg.

Stefan Löfven skriver autografer utanför Skogsborgsskolan.

Gymnasie- och kunskapslyftsministern Aida Hadzialic samtalar med skolchef Anna Thörn  och bildningsnämndens ordförande Johan Söderberg.
Gymnasie- och kunskapslyftsministern Aida Hadzialic samtalar med verksamhetschef för Katrineholms skolor, Anna Thörn, och bildningsnämndens ordförande Johan Söderberg (S).

Stefan Löfven samtalar med pedagoger på Skogsborgsskolan.

Stefan Löfven går bredvid Johan Söderberg, bildningsnämndens ordförande i Katrineholm.
Stefan Löfven går bredvid Johan Söderberg, bildningsnämndens ordförande i Katrineholm.

Bildningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: Reception: 0150-572 70
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Bildningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*