25 februari 2013

Söders kometföretag drar igång

För sjunde året i rad startar nu Södra skolans åttondeklassare sina kometföretag, från start till färdig tjänst/produkt på en vecka. Arbetet börjar med en kickoff den 1 mars och avslutas med en mässa i Röda ladan den 7 mars. Välkommen att besöka båda!

Förberedelserna inför årets arbete med kometföretagen började redan vecka 6 med besök av företagsresan i alla klasser, en 90 minuters inspiration av projektledaren Inger Nilsdotter, lärare på Södra skolan.

Efter tre dagars jobbskuggning blir nästa steg en kickoff i Tallåsaulan fredagen den 1 mars klockan 8.30-10.00. Årets inspiratörer är företagsledarna Lotta Borgiel från Gränslösa Resor och Stefan Jonsson från Tatueringsstudion i Katrineholm.

Under vecka 10 arbetar eleverna med sina företag, produkter och tjänster. De 30 företagsgrupperna har tilldelats en mentor hos olika Katrineholmsföretag. De besöker dessa ett par gånger under veckans arbete. Syftet är dels att eleverna ska få höra om vägen till eget företag dels få coachning om sina affärsidéer.

Utställning 7 mars i Röda ladan

Veckan avslutas med en utställning i Röda ladan torsdagen den 7 mars klockan 10-13.30.

Priser delas ut i följande kategorier:

  • Söders kometföretag 2013
  • Pris för bästa idé/produkt/tjänst
  • Bästa presentation av företaget
  • Bästa monter.

Juryn består för sjunde året av ordförande Victoria Amanius som utser medlemmar i 2013 års upplaga av Söders kometföretag.

För mer information, kontakta Inger Nilsdotter, telefon 0708-966 577 eller Södra skolan, telefon 0150-573 01.

Texten Din Blomstertid i blått med blommor

Vi brinner för att stimulera och utveckla barn och ungdomar från förskola till gymnasium. Tryggt och etablerat men med ett nytänkande där våra lärare hela tiden sätter din utveckling i fokus.

Bildningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: Reception: 0150-572 70
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Bildningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*

Mer information

Södra skolans webbplats