21 januari 2016

Ny skolportal lanseras

Snart förbättrar vi våra digitala tjänster för elever, personal och vårdnadshavare som har barn i Katrineholms förskolor och skolor. Den 26 januari lanserar vi nya Lärknuten på www.larknuten.se

Med en enda inloggning når användaren då alla Katrineholms skolors digitala tjänster från ett och samma ställe. Bra, eller hur!? Ta del av exempelvis information, närvaro, betyg och pedagogiska funktioner.

Samtidigt passar vi på att lägga till några nya e-tjänster för att förenkla användningen. Vårdnadshavare som har barn i förskola och fritidshem kommer bland annat kunna anmäla ledighet och frånvaro. Under våren 2016 lanserar vi också en ny e-tjänst för att ansöka om ledighet i grundskolan och gymnasieskolan. Vi fortsätter självklart utveckla nya Lärknuten även framöver.

Precis som tidigare loggar du in med BankID eller e-legitimation för att på ett säkert sätt kunna styrka vem du är.

Driftstopp

För att kunna lansera nya Lärknuten stängs alla våra digitala system av klockan 15.00 den 22 januari. Det innebär att du inte kan arbeta i systemen under helgen. På tisdag morgon är du välkommen in i nya Lärknuten!

Ändrat namn

När skolportalen lanseras med namnet Lärknuten ändrar lärplattformen namn till Ping Pong. Detta innebär att både webbsidan och appen får namnet Ping Pong.

Har du funderingar? Gå in på www.katrineholm.se/larknuten-support för att se vanliga frågor och svar samt våra kontaktuppgifter.

Vi ses i nya Lärknuten!

Bildningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: Reception: 0150-572 70
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Bildningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*