23 augusti 2015

Stort kalas på Nyhemsskolan

Under lördagen hölls öppet hus på Nyhem för att fira att skolan fyller 50 år, och vilket kalas det blev. 

- Vi är överväldigade över det stora intresset, säger Pia Nygren, rektor på Nyhemsskolan årskurs F-6. 

Redan tidigt på förmiddagen började de första besökarna ramla in och sedan fyllde det på med mer och mer folk under hela dagen. Många gamla elever återsåg skolan och träffade både klasskompisar och gamla lärare och många historier och minnen ventilerades i minglet. 

En utställning med gamla foton och tidningsurklipp och den stora väggmålningen från 1970 i källaren var två riktiga publikmagneter. Cafe Vispen serverade jubileumsbakelser och i matsalen underhöll både skolans dansprofil och lärarbandet som spelade musik från de senaste 50 åren. 

Tal och present

Det hölls en hel del tal också som sig bör på stora jubileum. Bland talarna märktes rektorer (både nuvarande och före detta) och bildningsnämndens ordförande Johan Söderberg tillsammans med förvaltningschefen Helene Björkqvist. De sistnämnda överlämnade även en present från kommunen till skolan, en stor digital fotoram som ska visa upp de olika delarna av verksamheten för elever och besökare. 

- Grattis på födelsedagen Nyhemsskolan, önskar bildningsförvaltningen och bildningsnämnden, sa förvaltningschefen Helene Björkqvist från scenen.

"Väldigt trevligt"

Uppskattningsvis var det mer än 500 personer som passade på att besöka skolan denna soliga lördag. En av dem var den förre läraren (år 1965-67), studierektorn (1967-74) och rektorn (1974-93) Bernt-Eric Halvarsson.

- Det här var väldigt trevligt, jag trivdes mycket bra här på skolan. I dag har jag träffat några av mina tidigare elever och kollegor, säger Bernt-Eric Halvarsson.

Vi vill rikta ett stort tack till alla som besökte oss under dagen och även till alla som har jobbat för att göra dagen så bra som den blev. Tack!

bakelser

utställning

paket

sång

skylt

foton

samtal

väggmålning

bakelser

mingel

klassfoton

dansare

sångare

återseende

ungdomar

bakelser

talare

talare_2

utställning

klassfoton

fotografier

utställning

vispen

bandet

rektorer

urklipp

Gäster på Nyhemsskolans 50-årsfirande.

Bildningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: Reception: 0150-572 70
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Bildningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*