30 augusti 2013

Lärare från Duveholmsgymnasiet nominerade till Guldäpplet

Grattis till lärarna Piret Gustavsson Rhivk och Maria Sikström från Duveholmsgymnasiet som nominerats till lärarpriset Guldäpplet!

Piret jobbar på IM-programmet och är nominerad för att på olika sätt tillvarata de digitala möjligheterna i elevernas språkutveckling. Maria nomineras för sitt arbete med att inspirera och utbilda sina kollegor om digitalt lärande.

– De lärare som nu är nominerade till Guldäpplet röjer vägen för kollegor i hela landet, i ett lärande stött av digitala verktyg. De visar hur elever kan erövra språket och skrivandet, tillägna sig moderna nätbaserade arbetsformer, engageras i sin omvärld och bli kreativa. Digitala verktyg och nätbaserat lärande blir nycklar till framtiden, säger Peter Becker, ordförande i Stiftelsen DIU och juryn för lärarpriset Guldäpplet.

I september utser Guldäpplets jury tre finalister bland årets drygt 100 nominerade pedagoger. Den slutliga vinnaren presenteras tisdagen den 29 oktober på Skolforum, Stockholmsmässan i Älvsjö. Priset består bland annat av ett stipendium på 25.000 kr.

Om Guldäpplet

Guldäpplet är ett lärarstipendium, som årligen delas ut till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält. Guldäpplet utdelas av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne.Din Blomstertid med röd text och blommor

Bildningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: Reception: 0150-572 70
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Bildningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*